Να ξεκινήσουμε με μια… γκρίνια: η επίσημη πρώτη εμφάνιση της πολυαναμενόμενης νέας γενίας τηλεοράσεων δεν είχε το μέγεθος που άρμοζε στην… περίσταση!

DSC01432

Και αυτό γιατί οι συγκεντρωμένοι δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου δεν είδαν χθες στον όμορφα extreme design χώρο μόνο “νέες τηλεοράσεις” αλλά μια αλλάγη όχι σελίδας αλλά ‘τόμου’ για την εταιρία που για τους περισσότερους είναι συνώνυμη με την τηλεόραση.

DSC01423

Ναι λοιπόν, οι νέες Sony είναι οι προχωρημένες σχεδιαστικά και ολοκληρωμένες τεχνολογικά τηλεοράσεις που έχουμε δει την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον ενώ με τις γρήγορες κινήσεις της η ιαπωνική εταιρία είναι η πρώτη που δείχνει επί ελληνικού εδάφους μια τηλεόραση με δυνατότητες 3D…

DSC01424

Ολοκληρώνοντας την ‘εισαγωγή’ λοιπόν θα καταθέσουμε την προσωπική μας άποψη:  αυτές οι Sony ειδικά στο κομμάτι της παρουσίας στο χώρο θα μείνουν στην ιστορία της τηλεόρασης και δύσκολα θα επιτευχθεί ξανά τέτοιος σχεδιαστικός άθλος.

Πάμε όμως να δούμε τις λεπτομέρειες από τις ‘δωρικής’ σχεδιαστικής φιλοσοφίας τηλεοράσεις που σύντομα θα δείτε και στα ράφια των καταστημάτων…

Η τεχνολογία 3D

Το μοντέλο HX900 που είδαμε έφτασε στη χώρα μόλις την Πέμπτη. Παρτενέρ του στην παρουσιάση 3D περιεχομένου ήταν ένα αναβαθμισμένο’ PS3 με έκδοση του firmware που θα κατεβάζουν οι ιδιοκτήτες της παιχνιδομηχανής από το Μάρτιο. Η πρωτοποριακή τεχνολογία μας 3D λειτουργεί με γυαλιά Active Shutter για να προβάλλει διαδοχικά εικόνες στο αριστερό και το δεξί μάτι σε πλήρη ανάλυση HD και δημιουργεί μια μοναδική αίσθηση βάθους με τα αντικείμενα να μοιάζουν αληθινά.

Είδαμε τμήματα από ταινίες αλλά και, κυρίως, παιχνίδια και τηλεοπτικό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα ποδόσφαιρο που, όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι της Sony, θα μεταδοθεί με τρισδιάστατο τρόπο από τα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα 25 αγώνες του επερχόμενου Μουντιάλ -ναι, και η Ελλάδα- θα μεταδοθούν και στη συνέχεια θα πωλούνται τρισδιάστατοι.

Ειδικά στο κομμάτι του gaming όμως είναι το μεγάλο ενδιαφέρον. Φυσικά για τα ‘αγοράκια’ η είδηση της έλευσης του FIFA 2010 σε 3D σύντομα είναι… βασικό. Η εκτίμηση μας είναι πως μέχρι να κυλήσει νερό στο αυλάκι -βλ. 3D Bly Ray, τα παιχνίδια θα δώσουν στο 3D το ‘καύσιμο’ του ενδιαφέροντος.

Οι νέες tv…

…είναι αρχικά πολλές! Πάνω από 40 νέα μοντέλα έρχονται μέχρι τον Ιούλιο και η πλειοψηφιά τους θα είναι LED. Οι σειρές μάλιστα ενσωματώνουν δύο “εκδόσεις” της Edge LED τεχνολογία με τις κορυφαίες (Cinematic  HX900 & HX700 όπου δίνει έμφαση η εταιρία)  να μας δίνουν Local Dimming. Ακούσαμε για  44 ζώνες ελέχγου με μια τεχνική/τοπολογία που ακόμη δεν μάθαμε ακριβώς πως λειτουργεί… Η Sony το ονομάζει Intelligent Dynamic full LED.

Κατά τα άλλη έχουμε πλέον κατηγορίες που τα ονόματα τους ‘δείχνουν’ σε μεγάλο βαθμό τον αγοραστή στον οποίο απευθύνονται: Signature, Cinematic, Presence και Essential τα ονόματα.

DSC01442

Σημαντική κρίνει όμως η Sony και την παροχή πολλών δυνατοτήτων θέασης περιεχομένου από το Internet. Ξεχωρίσαμε την αναμενόμενη μέχρι το τέλος του έτους δυνατότητα να γίνει η tv μας PVR. Ονομάζεται catch-up TV και μας δίνει τη δυνατότητα να προβάλουμε στην tv ετεροχρονισμένα τηλεοπτικές εκπομπές. Ταυτόχρονα ένα μεγάλο “καλάθι” από κανάλια διαδικτυακών βίντεο αλλά και  πρόσβαση σε YouTube,  Dailymotion, Ford Models -εύγε Sony- είναι μέσα στο μενού.

Παρόντα και τα αγαπημένα widget της Sony ώστε να μπορούμε να τα λέμε με Twitter, Flickr, Facebook και πολλές τέτοιες συνδέσεις που θα αυξάνονται και θα πληθύνονται όσο περνά ο καιρός.

Για να δούμε όμως τις σειρές:

Σειρά SIGNATURE

Είναι η κορυφή. Μας χαρίζει Full HD 3D έχει Wi-Fi ενσωματωμένο και ακολουθεί το Monolithic Design. Καλός και ο και  Intelligent Presence Sensor αισθητήρας που όταν κοιτάμε… προφίλ την tv μειώνει την κατανάλωση! Θα σκοτεινιάσει την εικόνα ή θα απενεργοποιήσει την οθόνη εάν δεν παρακολουθεί κανείς, θα ειδοποιήσει τα παιδιά σας εάν κάθονται πολύ κοντά ή θα βελτιώσει την προβολή εάν δεν κάθεστε ακριβώς μπροστά από την τηλεόραση. Ο αισθητήρας μπορεί ακόμα να εντοπίσει τις συνήθειες τηλεθέασής σας και να σας προτείνει προγράμματα που μπορεί να θέλετε να παρακολουθήσετε.

Οι LX900 είναι οι ντίβες της νέας σειράς και έτσι θα μας αργήσουν λίγο -Απρίλιος με Μάιος, αλλά δεν θα κοστίζουν και… τον ουρανό με τα άστρα.

BRAVIA LX900

  • Full HD 3D
  • Ενσωματωμένο Wi-Fi για πρόσβαση σε online περιεχόμενο και υπηρεσίες, μικροεφαρμογές του διαδικτύου (widget) και συσκευές που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο DLNA
  • Motionflow 200Hz PRO και  σύστημα Image Blur Reduction
  • Οθόνη τεχνολογίας Edge LED και σχεδίαση Monolithic Design
  • Πάνελ OptiContrast
  • Αισθητήρες Intelligent Presence Sensor και Ambient Sensor για εξοικονόμηση ενέργειας και για τη δημιουργία μιας εξατομικευμένης εμπειρίας θέασης
  • Διαθέσιμα μεγέθη: 40″ (102 εκ.), 52″ (132 εκ.), 60″ (152 εκ.)

Σειρά CINEMATIC

Με  σύστημα οπίσθιου φωτισμού Edge LED Local Dimming, τεχνολογία Motionflow 200hz ή 100hz και ειδικά σχεδιασμένες οθόνες για την βέλτιση ποιότητα εικόνας -έξι μοίρες κλίση με την κομψή βάση. Τι υπέροχο αξεσουαράκι είναι αυτό…

BRAVIA HX900

  • Οθόνη Intelligent Dynamic LED, Giga contrast
  • Motionflow 200Hz PRO και σύστημα Image Blur Reduction
  • Μοναδικό πάνελ OptiContrast
  • Full HD 3D Ready
  • Διαθέσιμα μεγέθη: 46″ (117 εκ.)

Άλλα μοντέλα στην σειρά Cinematic: HX700


Σειρά
PRESENCE

Το… ψωμοτύρι του νέου Line-up με “τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες για εύκολη πρόσβαση σε έναν ολόκληρο κόσμο ψυχαγωγίας”. Και εδώ φοβερό μαύρο και άψογη κίνηση.

BRAVIA NX800

  • Σχεδίαση ‘Monolithic Design’
  • Ενσωματωμένο Wi-Fi για πρόσβαση σε online περιεχόμενο και υπηρεσίες, μικροεφαρμογές του διαδικτύου (widget) και συσκευές που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο DLNA
  • Motionflow 200Hz PRO και σύστημα Image Blur Reduction
  • Πάνελ Deep Black και οπίσθιος φωτισμός τεχνολογίας Edge LED
  • Προαιρετικά διατίθεται βάση από γυαλί και ‘brushed’ αλουμίνιο, με την οποία ρυθμίζεται σε ανάκλιση 6ο για τοποθέτηση σε μοντέρνο, χαμηλό έπιπλο τηλεόρασης
  • Διαθέσιμα μεγέθη: 40″ (102 εκ.), 52″ (132 εκ.)

Άλλα μοντέλα στην σειρά Presence: NX700, NX500

Σειρά ESSENTIAL

Η σειρά ESSENTIAL προσφέρει το full HD, σε τιμή προσιτή σε όλους. Συνδυάζει καλαίσθητη σχεδίαση, οικολογικά χαρακτηριστικά και περιλαμβάνει κάποια μοντέλα με ενσωματωμένες ευκολίες όπως Blu-ray Disc player ή DVD player, και εύκολη πρόσβαση στην ψηφιακή τηλεόραση.

BRAVIA EX700

  • Λεπτή οθόνη τεχνολογίας Edge LED, εικόνα Full HD
  • Wi-Fi Ready για πρόσβαση σε online περιεχόμενο, υπηρεσίες και μικροεφαρμογές του διαδικτύου (widget)
  • Αισθητήρας ‘Presence Sensor’ και διάφορα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας
  • BRAVIA ENGINE 3 και Motionflow 100Hz
  • Διαθέσιμα μεγέθη: 32″ (81 εκ.), 40″ (102 εκ.), 46″ (117 εκ.), 52″ (132 εκ.), 60″ (152 εκ.)

Άλλα μοντέλα στην -απόλυτα προσιτή- σειρά Essential: EX600, EX402, EX40B, EX302, BX400, BX300, BX200, BX20D. Εδώ θα βρούμε και μοντέλα με ενσωματωμένο DVD ή Blu Ray.