Η αλήθεια είναι πως μοιάζει μια καλή ιδέα…

Ξεκινώντας με το νέο πρότυπο που μας… έρχεται το HDMI 1.4, οι κατασκευαστές θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο που μας πωλούν τις κατηγορίες των HDMI.
Έτσι φεύγουμε από το 1.2, 1.3, 1.3a, 1.4 και πάμε σε… πορτοκαλί και μπλέ! Πορτοκαλί θα είναι τα καλώδια μας μέχρι και το 1.3 και μπλέ τα… γρήγορα του HDMI 1.4. Τα πορτοκαλί ονομάζονται Standard και τα μπλέ High Speed ενώ έχουμε και… υποκατηγορίες.

Έχει φτάσει η ώρα να τα δούμε λοιπόν όλα αυτά ενώ και οι τελικές τεχνικές προδιαγραφές του 1.4 μας ήρθαν εδώ και λίγες ημέρες.

Είμαστε άλλωστε στον εποχή της 3D τηλεόρασης που σύντομα (στα BD 3D αφού για την ώρα οι τηλεοπτικές εκπομπές τύπου Sky… βολεύονται με το 1.3) θα έχει ανάγκη HDMI 1.4. Ταυτόχρονα αφού οι νέες προδιαγραφές μας δίνουν και Ethernet, η υπερ-υψηλή ευκρίνεια 4K και επιστροφή ήχου (ARC) θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα οι εφαρμογές των νέων καλωδίων.

Τι να διαλέξουμε;

Τα… γρήγορα είναι “…σχεδιασμένα και ελεγμένα για αναλύσεις 1080p συμπεριλαμβανομένων τεχνολογιών εικόνας όπως 4K, 3D και Deep Color” μας λένε οι ιθύνοντες.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Standard HDMI

2. Standard HDMI Cable with Ethernet [με Ethernet]

3. Standard Automotive HDMI Cable [νέος τύπος με ανθεκτικά κουμπώματα για τα αυτοκίνητα]

4. High Speed HDMI Cable [το 1.4]

5. High Speed HDMI Cable with Ethernet [όπως το καταλαβαίνετε…]

Καλό βόλι και καλό ξήλωμα συστημάτων…