browser

Η Microsoft θα μας αφήσει να επιλέγουμε browser;

Η αμερικανική εταιρεία έχει έρθει σε συμφωνία με την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. πριν ένα δίμηνο και έτσι οι χρήστες υπολογιστών θα μπορούν να εγκαθιστούν τον browser της επιλογής τους, αντί για την de facto επιλογή του Internet Explorer.

Αυτή τη στιγμή περισσότεροι από τους μισούς υπολογιστές  χρησιμοποιούν Internet Explorer ενώ η νέα αυτή δυνατότητα επιλογής θα γίνει αυτόματα για Windows Xp, 7 και Vista.

Τις επόμενες εβδομάδες λοιπόν η Microsoft θα ξεκινήσει να προσφέρει μια “Οθόνη επιλιγής browser” -Web browser choice screen, στους χρήστες Internet Explorer στην Ευρώπη. Απο την 1η Μαρτίου Λοιπόν θα μπορούμε να επιλέξουμε λοιπόν ανάμεσα σε Google Chrome, Opera, Internet Explorer, Safari, και Firefox.

Είδηση 2η: Η Google θα αφαιρέσει την υποστήριξη για τον IE6 στο YouTube στις 13 Μαρτίου σύμφωνα με την εταιρία.

Σε είδηση στη σελίδα βοήθειας στο YouTube οι κύριοι της εταιρίας αναφέρουν πως όταν επισκέπτονται το YouTube οι… πολίτες του διαδικτύου που χρησιμοποιούν “παλιό web browser” θα πρέπει σύντομα να κάνουν αναβάθμιση για να “αξιοποιήσουν νέα χαρακτηριστικά του site..”

“Στις 13 Μαρτίου σταματούμε να υποστηρίζουμε τον browser σας. Θα μπορείτε να βλέπετε βίντεο μετά την ημερομηνία αλλά νέα χαρακτηριστικά δεν θα δουλεύουν σωστά…” λέει  η οθόνη και οδηγεί τους χρήστες στα: Google Chrome 4, Opera 10, Internet Explorer 8, Safari 4, και Firefox 3.6