Γενεθλιάκια..

internet-explorer-download-icon23

Στην πιο παραγωγική του “ηλικία” μπαίνει το Internet σήμερα 15 Μαρτίου. Σαν σήμερα οι υπολογιστές του Cambridge της Μασαχουσέτης μπήκαν στα βιβλία της ιστορίας με την πρώτη διαδικτυακή διεύθυνση με κατάληξη .com.

Φυσικά δεν είναι και λίγα τα ‘ορόσημα’ στην ιστορία με το 1997 να έχουμε φτάσει στην εγγραφή 1 εκατομμύριου διαδικτυακών διευθύνσεων και σήμερα να έχουμε φτάσει στα 90 εκατομμύρια  .coms, με μισό εκατομμύριο νέες ονομασίες να προστίθενται κάθε εβδομάδα. Μόνο στις ΗΠΑ η VeriSign, που καταχωρεί τις .com, διαχειρίζεται 50 δισεκατομμύρια DNS αιτήσεις κάθε ημέρα.

Το τυχαίον της υπόθεσης…

Κι όμως παραλίγο να μην είχαμε καθόλου  το .com. Τα πρόχειρα χαρακτηριστικά του Μαϊου του 1984 μιλούσαν “.cor”, από το εταιρία (corporation) ή  “.pub” από το δημοσίευση (publication). Μέχρι τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς τα ακρωνύμια αυτά έγινα  .com και .org, χωρίς να γνωρίζουμε γιατί…

Ο κύριος Paul Mockapetris, εφευρέτης του DNS και πρόεδρος της εταιρίας Nominum, αναφέρει πως δεν μπορεί να θυμηθεί ποιανού ιδέα ήταν το “.com”.

Το πιο γνωστό brand name παγκοσμίως…

Το διαδίκτυο συνεισφέρει 1.5 τρισεκατομμύριο δολάρια στην παγκόσμια οικονομία, πολύ περισσότερα από τον κλάδο της υγείας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και των επενδύσεων για έρευνα και ανάπτυξη μαζί.

Μέχρι το 2020 το διαδίκτυο αναμένεται να συνεισφέρει 3.8 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία.

Σήμερα 1.7 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο με την Κίνα να έχει τον πολυπληθέστερο διαδικτυακό πληθυσμό.

Και είμαστε μόνο στην αρχή…