Όπως είχε υποσχεθεί η Sony το Σάββατο άνοιξε τις πύλες του πρώτου τρης ειδικού καταστήματος -flagship retail store. Το διώροφο Sony Store Nagoya επιδεικνύει το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων της Sony για καταναλωντική χρήση όπως ακριβώς κάνει η Apple στα δικά της καταστήματα.

sony029

Στα καταστήματα αυτά υπάρχει ακόμη και μια διαφορετική προσωπική… νότα αφού σε ειδικό μέρος βρίσκεται τοποθετημένο ένα σημείο εξυπηρέτησης πελατών και επίλυσης… αποριών επ’ονόματι backStage.

sony096

Ο πρώτος όροφος εστιάζει στις φορητές συσκευές όπως τα notebooks, τις κάμερες και τα Walkman players. Ο δεύτερος εστιάζει στις 3D TV και άλλο εξοπλισμό home theater μαζί με την υπηρεσία backStage. Κάθε όροφος έχει και τους ‘στιλίστες’ τους -Stylists, που όπως οι Apple Specialists, ενημερώνουν όπως είπαμε για απορίες στις αγορές τους.

sony103

Άλλα τέτοια Sony Stores αναμένεται να στηθούν στο μέλλον από την ιαπωνική εταιρία σε άλλες πόλεις και χώρες χωρίς όμως να δόθηκε από την εταιρία χρονοδιάγραμμα.

sony955

Ο πρόεδρος του τμήματος Sony marketing κος Shin Kurita σημείωσε πως περιμένει τα καταστήματα αυτά να φέρουν περισσότερες πωλήσεις στη Sony συνολικά αλλά και να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα στη περιοχή overall both through the actual flagship and through brand awareness in the area.

sony120