Microsoft-Kin-One-Two-Verizon-price

Ε, ναί λοιπόν… η Microsoft ανακοίνωσε τα δικά της τηλέφωνα. Τα Kin 1 και 2, δεν απευθύνονται σε λάτρεις των smartphones αλλά στους 25άρηδες που ξοδεύουν πολύ χρόνο στο Facebook στέλντοντας text μηνύματα και φωτογραφίες που τσίμπησαν με το κινητό…

Το Kin είναι μια εξέλιξη του Sidekick με πλήρες  QWERTY πληκτρολόγιο και ποικιλία χαρακτηριστικών social networking και media. Και τα δύο θα είναι διαθέσιμα αρχικά στις ΗΠΑ χωρίς να ξέρουμε ακόμη τιμή.

Τι τρέχουν;

Και τα δύο μια ειδική έκδοση του Windows Phone OS -όχι τα Windows Phone 7 ή ακόμη τα 6.5. Ουσιαστικά είναι ένα Kin OS.

1

Παρόμοιο με το Motorola MotoBlur που έχει σχεδιαστεί για το Android,  το Kin είναι ένα cloud-based OS. Όταν τραβάμε μια φωτογραφία ή βίντεο με το Kin phone, αυτή ανεβαίνει αυτόματα στον Kin server. Κάνουμε log σε ένα Kin account στο PC για και βλέπουμε και μοιραζόμαστε τα media μας. Τα τηλέφωνα έχουν ακόμη Zune HD player για να βλέπουμε τα multimedia μαςμ συμβατό και με PC και με Mac.

Τι λείπει;

Δεν υπάρχει photo ή video editing software στο λειτουργικό, δεν υπάρχει universal inbox -το ‘τσίμπησε’ το iPhone OS 4.0- ούτε ημερολόγιο. Το περίεργο; δεν υπάρχει υποδοχή για έξτρα μνήμη, δεν μπορούμε να ανεβάσουμε φωτογραφίες ή  video στο Twitter, ούτε υποστηρίζεται Flash Lite ‘η Silverlight…

Ποιός τα φτιάχνει;

Η Sharp για τη Microsoft. Το Kin 1 είναι τετράγωνο με μικρότερη οθόνη 5-megapixel κάμερα με φλας και 4 GB μνήμη, το Kin 2 έχει μεγαλύτερη οθόνη και οριζόντιο  slide-out QWERTYπληκτρολόγιο:  8-megapixel φωτογραφική και 8GB μνήμη.