vaio

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά νέα που προέκυψε από το ταξίδι του Gadgetfreak στις ΗΠΑ και στην ‘καρδιά’ του κόσμου  του 3D ήταν και η off the record επιβεβαίωση από ανθρώπους της Sony πως μέχρι το τέλος του χρόνου φορητοί υπολογιστές Sony Vaio θα είναι συμβατοί με την τρισδιάστατη εικόνα!

Δίχως να γνωρίζουμε ακριβώς εαν η ιαπωνική Sony θα κάνει 3D-συμβατά ‘ΟΛΑ της τα μοντέλα, αυτό αποτελεί είδηση και έμμεση επιβεβαίωση πως α) έρχονται κάρτες γραφικών για φορητούς με το απαραίτητο hardware και β) αυτές οι κάρτες σύντομα θα βρίσκονται μέσα στα laptop…

Ταυτόχρονα τα σχέδια της για ένα υπολογιστή 3D all-in-one ανακοίνωσε η NEC Japan. Ο υπολογιστής θα βγεί στην ιαπωνική αγορά στα τέλη του έτους και αποτελεί την… προσαρμογή της εταιρίας στη νέα ‘τρέλα’ του 3D.

Ο μέχρι τώρα… αβάφτιστος υπολογιστής have announced έρχεται μαζί με μια σειρά υπολογιστών netbooks και notebooks που δεν φέρνουν καμία επανάσταση με εξαίρεση τον ενσωματωμένο TV tuner

Για τις παραπάνω υλοποιήσεις το πιο πιθανό πάντως είναι να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία NVIDIA’s 3D Vision που χρειάζεται ειδικά γυαλιά και IR πομπό, τεχνολογία παρόμοια με εκείνη που διαθέτουν οι τηλεοράσεις που έρχονται.