1

Ορίστηκαν οι βασικές προδιαγραφές της τεχνολογίας Bluetooth v4.0, μιας τεχνολογίας που σύμφωνα με το Gartner Group είναι μια από τις “10 Τεχνολογίες mobile προϊόντων που αξίζει να Δούμε στο 2010 και το 2011”.

Το Bluetooth Special Interest Group (SIG) καθόρισε λοιπόν το νέας γενιάς πρωτόκολλο ασύρματου Bluetooth που υπόσχεται χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος και ταχύτερη μετάδοση δεδομένων από το τρέχον Bluetooth.

Το Bluetooth να θυμίσουμε πως είναι ο λιγότερο ικανός…  εξάδερφος του Wi-Fi, μια ανοιχτή ασύρματη τεχνολογία που χρησιμοποιείται για να μεταδίδουμε δεδομένα σε μικρές αποστάσεις ενώ το Bluetooth v4.0 περιγράφεται από το Bluetooth SIG σαν ένας ευέλικτος συνδυασμός τριών διαφορετικών πρωτοκόλλων Bluetooth –το κλασικό Bluetooth που γνωρίζουμε και αγαπάμε, το χαμηλής κατανάλωσης Bluetooth και το υψηλής ταχύτητας Bluetooth. Και οι τρείς ‘προσωπικότητες’ είναι δυνατό να εφαρμοστούν και ξεχωριστά και σε συνδυασμό.

Το γκρούπ του Bluetooth SIG αναμένει την ενσωμάτωση του κλασικού Bluetooth με την χαμηλής κατανάλωσης έκδοση μέχρι τον Ιούνιο του 2010, ενώ συσκευές με ενσωματωμένο το Bluetooth v4.0 θα εμφανιστούν αργά το 2010 με αρχές του 2011.