fafaa_solar_city_tower_3

Αν υπάρχει ένα πράγμα που το Rio de Janeiro δεν είχε τα περασμένα χρόνι ήταν ένας τεράστιος τροφοδοτούμενος με ενέργεια από τον ήλιο καταράκτης με ύψος 105 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας…

Στην πραγματικότητα βέβαια τα περισσότερα μέρη δεν διαθέτουν κάτι τέτοιο (…) αλλά οι αρχιτέκτονες της RAFAA θεωρούν πως στο Rio de Janeiro αξίζει το έργο Solar City Tower για τους Ολυμπιακούς του 2016.

Ο καταράκτης αυτός είναι στην πραγματικότητα η άλλη πλευρά του εργοσταστίου ηλιακής ενέργειας που σύμφωνα με την οργανώτρια αρχή, θα παρέχει αρκετή ενέργεια για να βοηθήσει τους Αγώνες να είναι χωρίς στερεά καύσιμα.

fafaa_solar_city_tower_1

Στην πραγματικότητα, περιμένουν να παράγουν περισσότερη ενέργεια από όση χρειάζονται από τον ήλιο. Η ενέργεια που περισσεύει θα χρησιμοποιείται για να ανεβάζει θαλλασινό νερό στην κορυφή της κατασκευής. Στη συνέχεια θα αδειάζει το νερό μέσα από τουρμπίνες  τη νύχτα για την παραγωγή περισσότερης ενέργειας.

Μην νομίζετε πως οι τουρίστες θα είναι μακριά αφού η κατασκευή θα διαθέτει και μπαλκόνια, μέρη για φαγητό και ψυχαγωγία αλλά ακόμη και bungee jumping…

Αρκεί μέχρι το 2016 να έχει φύγει η κρίση…