kdl-60lx900_bty2_ww_b-1200

Σε καιρό κρίσης μένουμε σπίτι και αγοράζουμε gadget…

Η δαπάνη σε καταναλωτικά ηλεκτρονικά αυξήθηκε κατά $151 στα $1,380 του τελευταίους μήνες στις ΗΠΑ σύμφωνα με νέα έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας και ολοκληρώθηκε από την Ένωση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών [Consumer Electronics Association (CEA)] στις  6 Μαϊου.

Το μέσο αμερικανικό νοικοκυριό ξόδεψε 12% περισσότερα χρήματα σε ηλεκτρονικά ευρείας κατανάλωσης πέρυσι κυρίως χάρη στην πτώση τιμών σε προϊόντα Υψηλής Ευκρίνειας, είπε η  CEA said.

“Μια πτώση στην τιμή, η πιο ευρεία διάθεση HD περιεχομένου και η πετυχημένη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση το 2009 οδήγησαν σε αυξημένη ιδιοκτησία HDTV,” είπε ο Brian Markwalter,  αντιπρόεδρος ερευνών και standards για την CEA. “Χαμηλότερες τιμές, μαζί με αυξημένη φορητότητα και ποικιλία μεγεθών, βοηθούν ώστε οι καταναλωτές να κατέχουν Η/Υ επίσης,” είπε.

Ο μέσος ενήλικας ξόδεψε $794 σε καταναλωτικά ηλεκτρονικά τον περασμένο χρόνο, ποσό αυξημένο από τα $725 τους περασμένους 12 μήνες. Οι γυναίκες ξόδεψαν λιγότερα από τους άνδρες, $631  σε σύγκριση με  $969.

Η έρευνα βρήκε πως το 65% των Αμερικανικών νοικοκυριών έχει τουλάχιστον μια  HDTV, ποσοστό αυξημένο κατά 13% σε σύγκριση με το περασμένο έτος. Σχεδόν ένα στα τέσσερα νοικοκυριά στις ΗΠΑ πάντως σκοπεύουν να αγοράσουν μια HDTV φέτος. Περισσότερο από 85% των σπιτιών έχει τουλάχιστον έναν υπολογιστή.

“Τα Consumer electronics συνεχίζουν να είναι ένα φωτεινό σημείο καθώς αυξήθηκαν τα ποσά που τα αφορούν σε μια σκληρή χρονιά για την οικονομία γενικότερα”,  είπε ο κύριος Markwalter.

Μαζί με την ψυχαγωγία η… μπίζνα της τεχνολογίας είναι το μεγάλο ατού της ανάκαμψης…