Retrotech με “καρδιά” υψηλής τεχνολογίας η νέα σειρά a από τη Sony που ανακοινώθηκε και επισήμως σήμερα. Η νέα σειρά ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών με δυνατότητα εγγραφης AVCHD high definition βίντεο ξεκινά με δύο μοντέλα τα NEX-5 και NEX-3.

Οι νέες camcorder -ή φωτογραφικές;- θα εξοπλίζονται με έναν Exmor APS HD CMOS αισθητήρα. Επιπλέον οι camcorders θα είναι συμβατές με το νέο E Mount, σύστημα εναλάξιμων φακών ειδικά εξελιγμένων για τις NEX-5 και NEX-3, αλλά και θα είναι συμβατές και με την πλούσια γκάμα των A Mount εναλάξιμων φακών που υπάρχουν ήδη για τη σειρά φωτογραφικών μηχανών α  με χρήση αντάπτορα.

Πιο συγκεκριμένα στα χαρακτηριστικά των ψηφιακών μηχανών έχουμε:
• Την πιο μικρή μηχανή με εναλάξιμους φακούς στον κόσμο (NEX-5)
• 14.2 effective megapixels Exmor™ APS HD CMOS αισθητήρα
• 1080i HD movie εγγραφή (NEX-5) με stereo ήχο, γρήγορο και αθόρυβο autofocus
• Νέο απλό interface με Help Guide και Shooting Tips
• E-mount σύστημα φακών συμβατών με α DSLR φακούς (με προαιρετικό αντάπτορα)
• Sweep Panorama με 3D ικανότητες (!!!)

για δείτε το βιντεάκι…

Οι φακοί έχουν εσωτερικά Optical SteadyShot σύστημα οπτικής σταθεροποίησης. Ο E 18-55mm F/3.5-5.6 zoom (SEL1855) είναι ιδανικός για ταξίδια.

Οι NEX-5 και NEX-3 θα είναι διαθέσιμες σε μορφή kit με έναν ή δύο φακούς. Η NEX-5 θα μπορεί να συνδυαστεί και με τον E 18-200 F/3.5-6.3 zoom (SEL18200) με 11x ζουμ και Optical SteadyShot με Active Mode σε ευρυγώνια θέση για πιο σταθερό γύρισμα.

Με τον προαιρετικό LA-EA1 αντάπτορα η γκάμα φακών επεκτείνεται σε 30 φακούς των a μηχανών αλλά και των A-mount φακών (Manual Focus μόνο).

Και τρισδιάστατες πανοραμικές…

Και οι δύο έχουν τη δυνατότητα Sweep Panorama. Με το πάτημα ενός κουμπιού μια φωτό 23 megapixel panorama με 226 μοίρες εύρος δημιουργείται ενώ για πρώτη φορά μπορεί να τραβήξει και πανοραμικές 3D φωτό συμβατές με τις BRAVIA™ 3D τηλεοράσεις!