Ωωω ναι, άλλο ένα πρότυπο…

Το WirelessHD Consortium λοιπόν όρισε τη νέα έκδοση του WirelessHD. Είναι το πρότυπο που αντικαθιστά τα καλώδια και είχε δει το κοινό σε επίδειξη στην φετινή CES του Ιανουαρίου.

Να θυμίζουμε πως το αρχικό 4Gbps-throughput στάνταρ, σχεδιασμένο για εντός-δωματίου εναλλακτικό του HDMI τεχνολογικό μέσο, streamάρει ασυμπίεστο, copy-protected high-definition βίντεο έως και 1080p.Οι προδιαγραφές 1.1 spec επιταχύνουν τη μεταφορά αυτή στα 15Gbps εως και maximum θεωριτική ταχύτητα 28Gbps, προσθέτοντας αρκετό bandwidth για μεταφέρονται όλα τα 3D video φορμά που υποστηρίζει και το HDMI 1.4a, λέει το κονσόρτσιουμ.

Και για laptop;

Οι προδιαγραφή προσθέτει επιπλέον υποστήριξη για 2K και 4K (Ultra HD) αναλύσεις σε 1080p βίντεο και υψηλής ταχύτητας point-to-point μεταφορές  multi-gigabyte αρχείων από  φορητές συσκευές που λειτουργούν με μπαταρία σε ασύρματα wireless personal area networks (WPANs). Η προδιαγραφή 1.1 spec υποστηρίζει ακόμη A/V streaming ασυμπίεστου 1080p βίντεο από συσκευές που δουλεύουν με μπαταρία -από κάμερα σε laptop;

Όταν δουλεύουν με μπαταρίες οι φορητές συσκευές πρέπει να μεταφέρουν βίντεο και φακέλους με μίνιμουμ 1Gbps όταν δεν είναι συνδεδεμένες σε πρίζα σπιτιού. Περίπου 4Gbps χρειάζεται για 1080p streaming, και οι προμηθευτές θα μπορούσαν να φτιάξουν φορητές συσκευές με μπαταρία που μεταφέρουν ασυμπίεστο 1080p όταν δεν είναι σε πρίζα ανάλογα με την ρύθμιση της κατανάλωσης ρεύματος όταν δεν είναι στο ρεύμα. Όσα προϊόντα είναι πιστοποιημένα με WirelessHD 1.1 είναι πίσω συμβατά με τις WirelessHD 1.0 συσκευές.

Και οι 1.0 και οι 1.1 προδιαγραφές υποστηρίζουν DTCP copy protection και HDCP 2.0 προστασία.