1

Είναι γεγονός πως η μεγάλη μάχη στην βιομηχανία της tv είναι φέτος…

Λίγο το 3D, λίγο η ωρίμανση στην τεχνολογία των τηλεοράσεων, βάλτε και το ‘πάντρεμα’ του Internet με το ‘κουτί’ αλλά και το Μουντιάλ και έχετε την εικόνα…

Η μεγάλη παραγωγός των consumer electronics, η ιαπωνική Sony, όχι μόνο επιθυμεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος αλλά και -τεχνολογικά, να βγεί μπροστά.

Εκτός από το 3D λοιπόν είμαστε έτοιμοι να δούμε και μια ακόμη συνεργασία. Οι λεπτομέρειες καθορίζονται ακόμη αλλά είναι γεγονός, σύμφωνα με πηγές κοντά στις εταιρίες, πως κάπου στις 20 Μαϊου, πιθανότατα σε συνέδριο της Google στο San Francisco θα έχουμε τη νέα έκδοση του Google’s Android που ονομάζεται Dragonpoint. Σύμφωνα με τις Bloomberg, οι τρεις εταιρίες έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις διαδικασίες αυτές.

Η έκδοση αυτή θα ‘συνεργάζεται’ με ένα Intel Atom chip που θα είναι μέσα στις τηλεοράσεις της Sony και έτσι το δια-δικτυακό προφίλ Sony BRAVIA και των Blu-ray players θα ‘εκτοξευτεί’ σε άλλο επίπεδο…

Ταυτόχρονα η Sony, η Intel και η Google είναι σε συζητήσεις, λένε οι πληροφορίες, με τη Logitech για την ανάπτυξη ένος πληκτρολογίου σχεδιασμένου για να ελέγχει τη χρήση Internet στις  Sony TV. Η εμπειρία θα ονομάζεται “Smart TV” με χαρακτηριστικά όπως προηγμένους οδηγούς τηλεόρασης, προσωπικές βιβλιοθήκες τηλεοπτικού προγράμματος και αναζήτηση.

Συνδυάζοντας τα δεδομένα αυτά και τις ημερομηνίες εικάζουμε πως τα χαρακτηριστικά αυτά θα περιλαμβάνονται στο σειρά  LX900 και HX900 που φτάνουν στα ράφια στις 10 με 15 Ιουνίου.