Το HTC EVO 4G είναι με βεβαιότητα ένα από αν το όχι δυνατότερο Android κινητό στην αγορά. Αν και έχει σκληρό ανταγωνισμό με τη μορφή του Nexus One αλλά και του νέου Samsung Galaxy S που ανακοινώθηκε πρόρσφατα, το HTC EVO 4G έχει ένα προβάδισμα σε αρκετούς τομείς.

Σημειώστε: οθόνη 4.3-inch 480×800 TFT LCD, ένας Snapdragon QSD8650 1 GHz επεξεργαστής, μνήμη 1GB μαζί με 512MB RAM. Σε άλλα χαρακτηριστικά το EVO 4G φαίνεται να βρίσκεται κοντά στο HTC HD2, τα χαρακτηριστικά όμως είναι και κοντά στο EVO. Η μπαταρία είναι μεγαλύτερη από το EVO 4G ενώ ο κάμερα έχει αναβαθμιστεί στα 8MP, με φλας και 720p video ικανότητα. Και επιπλέον υπάρχει και κάμερα 1.3MP μπροστά.

Έχουμε ακόμη: 802.11b/g WiFi, Android 2.1, το Sense User Interface της HTC, αλλά και 8GB MicroSD κάρτα. Και φυσικά το όνομα είναι 4G οπότε έχουμε και δυνατότητες WiMAX. Τι σημαίνει αυτό; Υπάρχει πιθανότητα το EVO να δουλεύει ταυτόχρονα με επικοινωνία φωνής και δεδομένων: σερφάρω, κατεβάζω και μιλάω μαζί… Το EVO 4G είναι επίσης ένα πλήρως ικανό mobile hotspot, επιτρέποντας μέχρι και 8 ταυτόχρονες συνδέσεις…