Είναι μικρότερα από ένα notebook και πιο έξυπνο από ένα …smartphone, μας λέει η Sony. Το VAIO της σειράς P λοιπόν επιστρέφει και κυκλοφορεί σε όλα τα χρώματα της αγαπημένης δεκαετίας των… ’70s!

Ζυγίζει λίγο περισσότερο από 600 γραμμάρια και μεταφέρεται μέσα στη γυναικεία τσάντα-φάκελο που τόσο αγαπάει η καλή σας ή και στην τσέπη του σακακιού.

Τι καινούργιο έχει συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο;

Ο κεντρικός δείκτης ‘‘pointing stick’’ συμπληρώνεται από ένα touchpad και πλήκτρα αντίστοιχα του ποντικιού. Εκτελούν τις ίδιες λειτουργίες με ένα touchpad και ένα ποντίκι και είναι τοποθετημένα εκατέρωθεν της οθόνης για εύκολο και άνετο χειρισμό με τους δύο αντίχειρες, όταν κρατάτε τον υπολογιστή στα δυο σας χέρια.

Τα μοντέλα VAIO της σειράς Ρ είναι τα πρώτα notebook της Sony με ενσωματωμένο GPS και μια νέα Ψηφιακή Πυξίδα. Το ολοκαίνουριο λογισμικό VAIO Location Search σας προσφέρει μια επισκόπηση του χάρτη της περιοχής, χωρίς να απασχολεί το διαδικτυακό σας browser. Η θέση σας και ο προσανατολισμός σας προβάλλονται με ακρίβεια στο χάρτη, μαζί με τα πλησιέστερα Σημεία Ενδιαφέροντος και το τοπικό δελτίο καιρού.

Στον ‘on-the-go’ χαρακτήρα αυτού του πανάλαφρου notebook έχουμε και το on-board σύστημα Everywair 3G, το οποίο σας προσφέρει υψηλής ταχύτητας συνδεσιμότητα με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (όπου αυτά είναι διαθέσιμα).

Αντιδρά στις κινήσεις…

Το νέο VAIO της σειράς Ρ είναι το πρώτο notebook από τη Sony με ενσωματωμένο αισθητήρα κίνησης, ο οποίος αντιδρά σε φυσικές κινήσεις. Απλά, κουνήστε ελαφρά το VAIO για να δείτε την επόμενη φωτογραφία, να ξεφυλλίσετε μια-μια τις σελίδες ενός εγγράφου PDF ή απλά να γυρίσετε πίσω – ή να πάτε μπροστά – στα site που επισκεφτήκατε πρόσφατα στο διαδίκτυο.

Ο αισθητήρας μπορεί επίσης και αντιλαμβάνεται πότε το VAIO της σειράς P είναι γυρισμένο στο πλάι, για να γυρίσει αυτόματα και το περιεχόμενο της οθόνης διευκολύνοντάς σας στο διάβασμα σελίδων ή ιστότοπων που εμφανίζονται σε κατακόρυφη διάταξη (‘portrait’). Τα επιπλέον κουμπιά ‘ποντικιού’ που διαθέτει το notebook είναι τέλεια τοποθετημένα, για εύκολο γύρισμα σελίδων όταν διαβάζετε σε κατακόρυφη διάταξη – ακριβώς όπως ένα βιβλίο με μαλακό εξώφυλλο ή ένα περιοδικό.

Στα παραπάνω συνεισφέρει και η μια φωτεινή, υπερ-ευρυγώνια οθόνη VAIO Display Plus, η οποία διαθέτει τον ιδανικό λόγο πλευρών για να βλέπουμε ταινίες ή δύο σελίδες του διαδικτύου δίπλα-δίπλα ενώ υπάρχει και ένας αισθητήρας για το επίπεδο φωτισμού του περιβάλλοντος, ο οποίος, ανάλογα με τις συνθήκες, χαμηλώνει τη φωτεινότητα της οθόνης για άνετη θέα και οικονομία ενέργειας.

Χρήσιμο…

Για την άμεση αλλαγή της ανάλυσης της οθόνης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα νέο, βολικό κουμπί, το Change Resolution: επιλέγουμε επιτόπου μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς για να διαβάζουμε εύκολα στην οθόνη, ή τη μέγιστη ανάλυση για να μια ταινία HD. Καλό…

Το νέο VAIO της σειράς P θα φτάσει στην Ελλάδα σε 2 χρώματα (μαύρο και πορτοκαλί) και συμπληρώνεται από μια σειρά αξεσουάρ με ξεχωριστό στιλ, στα οποία περιλαμβάνονται μια διάτρητη θήκη από σιλικόνη και ένας ιμάντας μεταφοράς.

Στην αγορά από τον Ιούνιο….