Ας ξεκινήσουμε την ημέρα όμορφα… και γρήγορα…

Η Lexus ανακοίνωσε σήμερα πως θα προσφέρει μια περιορισμένη έκδοση του LFA. Πρόκειται για το Πακέτο Nürburgring σε περιορισμένη έκδοση που είναι διαθέσιμο για τους πελάτες LFA.

“Το πακέτο Nürburgring βελτιώνει το supercar της Lexus με στιλιστικές πινελιές από το  πρωτότυπο 24 Hours of Nürburgring,” είπε ο κυριος Mark Templin, αντιπρόεδρος και γενικός διεθυντής του τμήματος της Lexus Division. “Οι φαν της οδήγησης θα εκτιμήσουν επίσης τις βελτιώσεις στην επίδοση που θα φέρει το Πακέτο Nürburgring Package’s με βελτιώσεις που προέρχονται από τις… στροφές του αυτοκινήτου στην θρυλική Γερμανική πίστα”.

Ο 4.8L V10 κινητήρας του πακέτου Nürburgring που εξοπλίζει το LFA θα παράγει 562 άλογα, 10 περισσότερα από το στάνταρ LFA. Επιπλέον οι αλλαγές ταχυτήτων έχουν γίνει πιο γρήγορες κατά 0.05 δευτερόλεπτα στα 0.15 δευτερόλεπτα για πιο γρήγορες αλλαγές.

Το πακέτο Nürburgring είναι περιορισμένο σε 50 μόλις μονάδες για τα 500 φτιαγμένα στο χέρι LFA που προορίζονται για παγκόσμια διάθεση. Θα έχει ακόμη τα παρακάτω χαρακτηρισικά:

# Ανάρτηση sport-tuned, αποκλειστικούς μαύρους δικτυωτούς τροχούς και ειδικά ελαστικά υψηλής πρόσφυσης
# Μεγαλύτερο μπροστά spoiler και σταθερή πίσω αεροτομή για βελτιωμένη αεροδυναμική πίεση.

Αυτή η περιορισμένης διάθεση έκδοση του LFA θα είναι διαθέσιμη με τέσσερα χρώματα  – super λευκό, πορτοκαλί, μαύρο και ματ μαύρο black, μαζί  με τέσσερα εσωτερικά χρώματα – μαύρο, κόκκινο, και βιολετί. Όλες οι εκδόσεις έρχονται με κονσόλα από ανθρακονήματα και διακοσμητικά στις πόρτες.

Το πακέτο Nürburgring θα έχει τιμή  $70,000 ενώ το Matte black χρώμα θα κοστίζει επιπλέον $20,000.

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως το… στάνταρ LFA κοστίζει μόλις $375,000.