Αναπτύχθηκε από κοινού από την Hitachi Maxell, Ltd. και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Tokyo Institute of Technology οπότε κοινή ήταν και η σημερινή ανακοίνωση.

Αποτέλεσμα συνεργασίας είναι λοιπόν η ανάπτυξη ενός υπερ-υψηλής χωρητικότητας μέσου αποθήκευσης. Η μαγνητική ταινία χρησιμοποιεί ένα φιλμ από νανοδομές χρησιμοποιώντας νέα μέθοδο παραγωγής που αναπτύχθηκε στα πλαίσια του προγράμματος “Collaborative Development of Innovative Seeds, Practicability Verification Stage” της Υπηρεσίας Επιστημών και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας -Japan Science Technology Agency (JST).

Η κοινή ομάδα επέδειξε μια επίδοση-ρεκόρ με πυκνότητα πληροφοριών 45.0 Gb/ίντσα2 χάρη στην τεχνολογίας linear formatted perpendicular magnetic recording media. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει να ‘χωράνε’ περισσότερα από 50 TB πληροφοριών σε ένα στάνταρ κέλυφος κασέτας, 5 φορές περισσότερα δεδομένα από ό,τι στο τελευταίας τεχνολογίας LTO Ultrium 5 data cartridge.

Επιπλέον ο θόρυβος που παρέχει το μέσο μειώθηκε δραματικά με δομή από λεπτά (10 nm -νανόμετρα) μαλακά υποστρώματα. Το συνολικό πάχος των films μαζί με το στρώμα προστασίας είναι περίπου 100 nm, σχεδιασμός που βοηθά την πυκνή εγγραφή.

Εντάξει, βρήκαμε το μέσο για να σώσουμε τις πληροφορίες της ανθρωπότητας αν το 2012 πάμε… για αλλού!