Μπορεί στα φυλλάδια και στα άρθρα η ναυαρχίδα της Sony για φέτος να είναι η σειρά LX900 αλλά οι… οξυδερκείς θα παρατηρήσουν μια άλλη σειρά με την ίδια αρίθμηση που έχει και ατού σε άλλα… πεδία.

Ο λόγος για την HX900. Η συγκεκριμένη σειρά έχει σειρά από τεχνικά στοιχεία που δεν… μοιράζεται με καμία σειρά της Sony αλλά και ούτε φτάνουν -στον συνδυασμό τους έστω- άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα.

Σημειώστε πως η σειρά αυτή είναι εκείνη που έχει κίνηση με τον κορυφαίο Motionflow επεξεργαστή ΟΛΩΝ των Sony, πιο εξελιγμένα ηλεκτρονικά (βλ Motionflow Pro) και είναι η 3D σειρά της Sony που χρησιμοποιεί πάνελ της Sharp τεχνολογίας UV2A, το κορυφαίο στον κόσμο Opticontrast -το έχει και η σειρά LX900.

Με βάθος χρώματος (Color Depth) 10bit, σάρωση στα 400Hz και τοπολογία οπίσθιου φωτισμού Edge LED -δυνατότητα dimαρίσματος δηλαδή, τουτέστιν Local Dimming- αποτελεί ξεχωριστό μοντέλο.

Ο τοπικός έλεγχο της φωτεινότητας γίνεται με 70 έως 77 ζώνες ελέγχου ανάλογα με την διάσταση και η τηλεόραση είναι η μόνη 3D -την μετατροπή κάνει και μοντέλο της Samsung ενώ ‘όχι’ είπε η LG στη δυνατότητα αυτή- που έχει τη δυνατότητα να κάνει το 2D θέαμα 3D.