Ένα πιο.. κομψό Kindle με πιο καθαρή εικόνα έχει σκοπό να λανσάρει η Amazon τον Αύγουστο σύμφωνα με το Bloomberg News που ανέφερε χθες πως το ενημέρωσαν γι’αυτό  ανώνυμες πηγές του.

Συγκεκριμένα δύο άτομα που έχουν γνώση είπαν στο Bloomberg πως το νέας γενιάς e-book reader δεν θα έχει οθόνη αφής ούτε χρώμα αλλά η οθόνη θα είναι πιο γρήγορη και καθαρή.

Νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα σε συνάντηση μετόχων στο Seattle, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Jeff Bezos είπε πως θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να έρθει ένα Kindle με έγχρωμη οθόνη. Σε άρθρο στην The Wall Street Journal που αναφερόταν στη συνάντηση αναφέρθηκε πως η ελληνοαμερικανός ισχυρός άνδρας της Amazon είπε πως “έχει δει διάφορα πράγματα στο εργαστήριο αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμα για παραγωγή…”

Οι New York Times είχαν αναφέρει τον περασμένο Φεβρουάριο πως η Amazon είχε αγοράσει την Touchco, μια νέα εταιρία από τη Νέα Υόρκη που ανέπτυσσε εύκαμπτα  multitouch panel οθονών. Τότε είχαν πυκνώσει και οι φήμες πως η εταιρία ετοίμαζε μια απάντηση στο iPad, τη συσκευή της Apple.

Ο ανταγωνισμός σε διάταξη μάχης…

Σε παράλληλες εξελίξεις την Πέμπτη η Sony  ανακοίνωσε πως πρόκειται να λανσάρει το δικό της Reader –κυκλοφορεί στις ΗΠΑ από το 2006 — σε αρκετές ακόμη χώρες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η Ιαπωνία, η Κίνα, η Αυστραλία και αρκετές ευρωπαϊκές.