Μια νέα συνεργασία μεταξύ NVIDIA και ARM οδηγεί τις δύο εταιρίες σε συνεργασία για το ονομαζόμενο Project Denver με στόχο τα PC και τους υπερυπολογιστές…

Η NVIDIA δημιουργός του γνωστοί Tegra 2 dual-core επεξεργαστή ανακοίνωσε στη CES μια ιδιότυπη συνεργασία με την ARM — κωδική ονομασία “Project Denver”. Ο σκοπός είναι να δημιουργηθούν επεξεργαστές με βάρη τη σχεδιάση ARM όχι πλέον για φορητές συσκευές αλλά για PC, server και υπερυπολογιστές.

“Σκοπός είναι η δημιουργία μια τεράστιας σχεδίασης με παράλληλες GPU και να δημιουργηθεί έτσι μια νέα σειρά επεξεργαστών,” λέει ο Jen-Hsun Huang, πρόεδρος και CEO της NVIDIA, στο δελτίο τύπου.

Το όλο project αφορά τη δημιουργία μιας επεξεργαστικής μονάδας με βάση τις NVIDIA CPU που τρέχει ένα σετ οδηγιών ARM, με πλήρη ενσωμάτωση σε μια μονάδας γραφικώμ της εταιρίας – NVIDIA GPU. Επιπλέον η NVIDIA έχει τα δικαιώματα να αναπτύξει δικούς τις ‘πυρήνες’ (CPU cores) με βάση την σχεδίαση μελλοντικών επεξεργαστών ARM. Ενώ το Tegra 2 συνδυάζει δύο πυρήνες Cortex A9, η NVIDIA έχει τώρα και τις άδειες για τους πυρήνες ARM Cortex A15 για τα επόμενα Tegra μοντέλα.

Είμαστε σε μια εντελώς νέα εποχή που ΟΛΟΙ θέλουμε πλούσιο περιεχόμενο παντού και με ταχύτητα. Ωραία πράγματα…