Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 25 χρόνια θα χρειαστούν μέχρι τα… αδερφάκια του “Avatar”, οι 3D ταινίες δηλαδή να αντικαταστήσουν τις  2-D ως η στάνταρ, βασική τεχνολογία κινηματογράφισης.

Οι θεατές θα μπορούν σύντομα όχι μόνο να απολαμβάνουν ταινίες σε 3-D αίθουσες αλλά και όλες τις μορφές διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων των σπορ, της μουσικής και των τηλεοπτικών σίριαλ σε τηλεοράσεις και laptop είπε ο Cameron σε τεχνολογικό φόρμουμ στη Σεούλ.

Το “Avatar” απέδειξε πως η 3-D τεχνολογία δεν είναι μόνο παιχνιδιάκι αλλά μια επανάσταση που αλλάζει το πως το κοινό διαλέγει περιεχόμενο περιεχόμενο media και ψυχαγωγίας, είπε ο 56χρονος σκηνοθέτης στο Seoul Digital Forum, ετήσια σύναξη τεχνολογίας.

“Πολύ απλά, όταν είχε επιλογή το κοινό διάλεγε τον καλύτερο δυνατό τρόπο να δει μια ταινία” είπε. Και είδαν το 3-D σαν την καλύτερη εμπειρία θέασης.”

Ο Cameron συνέδεσε ακόμη την “3-D Αναγέννηση” με τον ερχομό του ήχου και του χρώματος στον κινηματογράφο. Είπε όμως πως η πλήρης υιοθέτηση του βελτιωμένου format θα απαιτήσει λιγότερο χρόνο από τα 25 χρόνια που χρειάστηκε για να εδραιωθεί το χρώμα.

Το πρόβλημα είναι το περιεχόμενο -για νέo μας τα λέει…

Το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ευρεία διάδοση του 3-D δεν είναι τα τεχνολογικά ζητήματα αλλά η έλλειψη 3-D προγραμμάτων, είπε ο Cameron.

“Εαν παίζεις μόνο 3-D ταινίες στην καινούργια στου τηλεόραση θα σε ψυχαγωγεί για κάπου τρείς ημέρες” είπε ο σκηνοθέτης των ρεκόρ…

Όταν τον ρώτησαν για το μέλλον του Internet streaming 3-D ταινιών, ο Cameron ήταν ιδιαίτερα θετικός: “τα 3-D laptops είναι ήδη εδώ” είπε, “έχω δει μερικά και είναι πολύ καλά”. Ο Cameron είπε ακόμη πως θα αφιερωθεί προσωπικά στο να βοηθήσει τη βιομηχανία να υιοθετήσει το 3-D χωρις να δημιουργηθούν ‘παρατράγουδα’ στις αντιδράσεις του κοινού.

Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία συνέχειας στη δημιουργία ποιοτικού 3-D όπως ένα sequel του “Avatar,” που υπολογίζεται πως θα χρειαστεί περίπου 3 χρόνια για να τελειώσει – 18 μήνες λιγότερο από το πρώτο.

Σε λίγους μήνες θα έχουμε και ημερομηνία πρώτη προβολής, είπε.