“Με τον καιρό, ναι. Νομίζω πως όταν θα φτάσουμε στο 2014 και πέρα η πλειοψηφία των παιχνιδιών θα είναι 3D. Θα μπορείς να έχεις συμβατότητα προς τα πίσω με 2D – αντίθετα με το 3D το 2D θα είναι τότε η εξαίρεση.” Αυτά είπε μιλώντας στο CVG, το αφεντικό του τμήματος PlayStation στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο κος Ray Maguire.

Ας αφήσουμε όμως το μέλλον αφού μερικά από τα πιο γνωστά PlayStation 3 παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα για 3D παιχνίδι φέτος τα πρώτα όμως κάνουν απόβαση στα καταστήματα σήμερα!

Σε event στο Los Angeles, το αφεντικό του Sony PlayStation, ο κος Jack Tretton παρουσιάζει επισήμως μερικά από τα  stereoscopic 3D παιχνίδια που απαιτούν μια 3D TV για 3D gaming εμπειρία με… βάθος.

Διαθέσιμα λοιπόν από σήμερα θα είναι σταδιακά σε όλες τις αγορές τα Super Stardust HD και WipEout HD, το Pain, αλλά και η demo έκδοση του MotorStorm Pacific Rift. Όπως έχουμε πει, θα υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική για τη διάθεση αυτών των παιχνιδιών αρκετά ευχάριστη… τιμολογιακ…

Επιτέλους Gran Turismo…

Ο Tretton θα μας δείξει ακόμη το Gran Turismo 5 αλλά και το MLB The Show 10 επίσης σε 3D, μια κίνηση που ήδη δείχνει να βγαίνει από τα εργαστήρια… Η δε συγκεκριμένη εταιρία ανακοίνωσε και τα πρώτα 3D motion-controlled παιχνίδια επίσης. Το “The Fight: Lights Out” θα είναι το πρώτο playable σε 3D τέτοιο παιχνίδι. when it is launched.

Η δε Sony από σήμερα δέχεται παραγγελίες για τις πολυαναμενόμενες Sony Bravia 3D TV που θα έρχονται στις ΗΠΑ με τέσσερα  3D PS3 παιχνίδια και demo.

WipEout HD

Έχει περάσει αρκετός καιρός από την πρώτη εμφάνιση του στο PlayStation το 1995, και πλέον το κλασικό, αλλά και cult WipEout HD μεταφέρει την οδήγηση σε άλλη διάσταση. Η στερεοσκοπική 3D συλλογή (stereoscopic 3D Collection) θα περιλαμβάνει το πλήρες παιχνίδι -με την εξαίρεση του επιπέδου Fury, το οποίο θα διατίθεται αυτόνομα, ως DLC (downloadable content)- ούτως ώστε να απολαύσετε την έκρηξη αδρεναλίνης ενώ οδηγείτε με αφάνταστα υψηλές ταχύτητες σε φουτουριστικές διαδρομές.

PAIN

Επιλέξτε ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα ενοχλητικών χαρακτήρων και αλλόκοτων «διασημοτήτων» και εκδικηθείτε τους μέσω του αφάνταστα εθιστικού τίτλου του PlayStation®Network, ο οποίος σας επιτρέπει να τους εκτοξεύσετε μέσω ενός γιγαντιαίου καταπέλτη πάνω σε τοίχους, παράθυρα, δεξαμενές αερίου, σωρούς από λάστιχα…και τον γνωστό, άτυχο κλόουν! Η στερεοσκοπική 3D συλλογή (stereoscopic 3D Collection) θα περιλαμβάνει την περιοχή Downtown, το επίπεδο εκμάθησης (tutorial) και τρία επίπεδα –ανάμεσα τους τα δύο νέα – Alien Toss and Ice Blocks-που δημιουργήθηκαν με γνώμονα τη στερεοσκοπική 3D προβολή.

SuperStardust HD

Φέρνοντας την έντονη, διαγαλαξιακή δράση σε άλλη διάσταση, το SuperStardust HD θα σας μεταφέρει σε ένα εκπληκτικό διαστημικό τοπίο, στο οποίο θα κληθείτε να εξολοθρεύσετε γιγαντιαίους αστεροειδείς, που πέφτουν «βροχή» και απειλούν να εξαφανίσουν ολόκληρους πλανήτες. Ζήστε την εμπειρία των αστεροειδών που πετούν δίπλα σας, ενώ εξερευνάτε το «θανάσιμο» πεδίο μάχης – μόνο μια μάχη σε συμπαντικό επίπεδο θα σώσει το ντόπιο πληθυσμό από την καταστροφή.

MotorStorm 3D Pacific Rift Demo

Διαθέσιμο αποκλειστικά ως τμήμα της στερεοσκοπικής 3D συλλογής (stereoscopic 3D Collection), το MotorStorm®: Pacific Rift σε στερεοσκοπική 3D απεικόνιση θα σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία οδήγησης που βιώσατε ποτέ. Το demo σας βάζει στη θέση του οδηγού ενός buggy για μια κούρσα μιας διαδρομής και ενός παίκτη στη φονική περιοχή Kanaloa Bay, για μια καταστροφικών διαστάσεων πραγματική μάχη με ανελέητους αντίπαλους. Η ανελέητη εκτός δρόμου οδήγηση στο PS3 μόλις έγινε αφάνταστα πιο ρεαλιστική.