Υπάρχουν μερικά προϊόντα που είναι σμιλευμένα για μια συγκεκριμένη κατηγορία και αποτελούν μεν απατηλό όνειρο για όσους θα ήθελαν να τα έχουν επειδή ξέρουν να τα εκτιμούν αλλά δεν παύουν να μας κάνουν να τα χαζεύουμε με δέος…

Για τον φαν του ήχου σίγουρα τέτοια προϊόντα είναι τα ηχεία της Wilson Audio, της εταιρίας που με έδρα τη Γιούτα των ΗΠΑ πολύ απλά δημιουργεί μερικά από τα καλύτερα ηχεία στον πλανήτη.

Ήρθε η ώρα της Sofia…

Το τελευταίο της δημιούργημα είναι τα Sofia 3 η τρίτη έκδοση των γνωστών ηχείων της αμερικανικής εταιρίας. Ένα ηχείο δαπέδου, τριών δρόμων με ένα 10ιντσο ηχείο αλουμινίου, ένα 7ιντσο midrange driver με κώνο από πεπιεσμένο χαρτί-τζελ και ένα 1ίντσας tweeter με κώνο τιτανίου.

Η Wilson ισχυρίζεται πως το 4-ohm ηχείο έχει 87dB ευαισθησία και απόκριση συχνότητας 20Hz με 22kHz. Στα επανασχεδιασμένα στοιχεία των ηχείων η Sophia 3 διαθέτει ένα ειδικό νέο midrange ηχείο, επανασχεδιασμένα midrange/tweeter μπάφλα ενώ η όλη κατασκευή είναι από ένα νέο υλικό που η εταιρία ονομάζει X material, και είναι, όπως λένε, πιο αδρανές από άλλα υλικά.

Για όσους έχουν ακούσει για τα δημιουργήματα της Wilson και σκέφτονται ποιόν κουμπαρά θα πρέπει να σπάσουνε -δεν ισχύει το ‘πόθεν έσχες’ εξάλου για ηχεία… – να προτείνουμε τον μεγάλο αφού ένα ζευγάρι κοστίζει μόλις $17,000…