Σύμφωνα με το “The Register” για πρώτη φορά έχουμε λεπτομέρειες για ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που θα δημιουργήσει την νέα elite ομάδα “κυβερνομάχων” των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα λοιπόν με δήλωση του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας οι αμερικανοί ενεργοποιούν ένα πρόγραμμα εκπαίδευση για με τίτλο “career field 17DX- cyber operations officers” στη αεροπορική βάση Keesler στο Mississippi διάρκειας έξι μηνών: “Δεν είχαμε κανέναν μηχανισμό για να εκπαιδεύουμε τις νέες ικανότητες που είναι απαραίτητες για τον χώρο του κυβερνοχώρου” είπε ο αξιωματικό Scott Solomon της 333ης Πτέρυγας Εκπαίδευσης. “Είναι ένας από τους τομείς όπου δεν έχουμε πρόγραμμα δημιουργίας γενικών ικανοτήτων.”Οι νέοι χειριστές κυβερνοχώρου μας θα εκπαιδεύονται για να βλέπουν μέσα από έναν φακό σε επίπεδο IP,” συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το USAF, οι εκπαιδευμένοι κυβερνοαξιωματικοί θα μπορούν να “…δημιουργήσουν, ασφαλίσουν, λειτουργήσουν και ενεργά υπερασπίσουν” επτά τύπους δικτύων συμπεριλαμβανομένων συστημάτων διοίκησης και ελέγχου, IP, τηλεφωνίας, δορυφορικών και κινητών τηλεπικοινωνιών.

Φαίνεται πως η “ενεργή άμυνα” συμπεριλαμβάνει το να μαθαίνει κανείς να κάνει σε άλλους αλλά και να αποτρέπει από το να του… κάνουν τεχνολογική μάχη.

Το κορυφαίο 15% των αποφοίτων θα συνεχίζει την εκπαίδευση του στην 39η Μοίρα Πληροφορίων Hurlburt Field της Φλόριντα, που φαίνεται πως θα εξελιχθεί ως το αντίστοιχο του “Top Gun” στο κομμάτι του κυβερνοπολέμου. Εδώ θα διδαχθούν μεταξύ άλλων “στρατιωτική παραπλάνηση” και “δικτυακό πόλεμο”. Στον χώρο συστεγάζονται και μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων της Αμερικανικής Αεροπορίας.

Με άλλη λόγια θα έχουμε και με τη βούλα τους πρώτους… κομάντο Gadgetfreaks!