Οι εικόνες είναι από το κέντρο Shinagawa Ward, στο Τόκιο, και την αίθουσα 206 iQ 3D/4K.

Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά για τα τεχνικά στοιχεία της εγκατάστασης αλλά πρόκειται για ένα από τα στούντιο που παρέχει 3D εξοπλισμού, μεταξύ του οποίο και ένα νέου σύστημα με διαχωριστή δέσμης. Πρόκειται για μηχανές 3D βιντεοληψίας είτε με παράλληλο οπτικό προσαρμογέα (δύο φακοί παράλληλλα) είτε με σύστημα διαχωριστή δέσμης, οί δύο δηλαδή τάσεις στη 3D βιντεοληψία.

Το συγκεκριμένο στούντιο παρέχει και το νέο Rig Design ενώ τέτοια συστηματα μπορούν  να τοποθετηθούν και σε Steadicam 3D. Συναυλίες, αθλητικές, μουσικό θέατρο, μουσική, φωτογραφία και υποβρύχια φωτογραφία μπορούν να γυριστούν σε 3D με τέτοιο εξοπλισμό.

Εταιρίες όπως η συγκεκριμένη πάντως κερδίζουν τα μέγιστα από τις τελευταίες εξελίξεις αφού έχουν αρχίσει την παραγωγή 3D υλικού το 1994.


Για την αυξανόμενη ζήτηση για 3D δημιουργία περιεχομένου, λειτουργεί ένα σύστημα Quantel 4K iQ για 3D μοντάζ και επεξεργασία αλλά και 3D/4K οθόνη 120 ιντσών 3D/4K μαζί με 3D τηλεόραση Sony BRAVIA LX900. Στο newsroom υπάρχουν RAID servers με 54TB για βελτιωμένη ταχύτητα επεξεργασίας και υψηλή απόδοση.

Έτσι για μια ματιά στο… παρασκήνιο!