Ένα “μαύρο κουτί” παρόμοιο με εκείνα που υπάρχουν στην αεροπλοία οραματίζονται οι ερευνητές της Intel. Τα συγκεκριμένα κουτιά να υπενθυμίζουμε πως χρησιμοποιούνται για να καταγράφονται στοιχεία τηλεμετρίας και όχι μόνο.

Το να υπάρχει ένα τέτοιο κουτί ή άλλοι εγγραφείς δεδομένων σε αυτοκίνητα θα μπορούσε να βοηθήσει την αστυνομία να ερευνήσουν ατυχήματα ή τις ασφαλιστικές εταιρίες να αποφασίσουν ποιός φταίει.

Το κουτί αυτό θα μπορούσε να συνδεθεί με το σύστημα διαγνωστικού ελέγχου του οχήματος και να βοηθά να αποφασιστεί εαν το αυτοκίνητο δούλευε με προβλήματα ή υπήρχε λάθος χειρισμού από τον οδηγό.

Βέβαια η υπόθεση αυτή δεν είναι πρωτοβουλία της Intel αφού στις ΗΠΑ είναι ο αρμόδια διοίκηση -National Highway Traffic and Safety Administration, που απαιτεί ιο κατασκευαστές αυτοκινήτων να εφοδιάζουν τα οχήματα τους με τέτοια συστήματα για να καταγράφουν δεδομένα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια πρόσκρουση μέχρι το 2013.

Όλα αυτά δεν είναι μια Οργουελική οπτική -λένε οι ειδικού, αλλά μέρος του οράματος για το ‘συνδεδεμένο όχημα’ του μέλλοντος. Το μαύρο κουτί θα μπορεί να στείλει και σήματα κινδύνου μέσω σύνδεσης WiMax…

Εκτινασσόμενο κάθισμα… πότε;