Την πρόθεση μεγάλων εταιριών στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι Sony, ASUS, Dell και Toshiba για ανάπτυξη συσκευών tablets ανακοίνωσε ο CEO της Microsoft κος Steve Ballmer. Η εταιρία επιβεβαιώνει πως  οι παραπάνω εταιρίες θα λανσάρουν Windows 7-βασισμένα tablets φέτος.

Μιλώντας στο συνέδριο Worldwide Partner Conference, ο Ballmer αρνήθηκε να αναφέρει συγκεκριμένα μοντέλα ή προδιαγραφές αλλά επιβεβαίωσε πως θα προσφέρεται ποικιλιά μορφών/σχεδιαστικών προτάσεων καθώς κάποια θα έχουν πληκτρολόγιο, κάποια θα είναι αφής, μερικά θα έχουν βάση -dockable, ενώ υπάρχουν σε ανάπτυξη μοντέλα και με ηλέκτρονικό μελάνι.

Ενώ ο Ballmer δεν ανάφερε κατ’όνομα το μηχανάκι της Apple δεν χρειάζεται να είσαι π… φωτεινός παντογνώστης για να καταλάβεις πως αυτός είναιο  στόχος. Από τις παραπάνω εταιρίες χαρτιά έχουν ρίξει στο τραπέζι η  ASUS και Toshiba – το Libretto W100 για Ιαπωνία αριχκά, αλλά η μεγάλη αναμονή είναι για τα -δύο;- μηχανάκια που ακούμε από τη μεριά της ‘κυριάς’ Sony…

Εντυπωσιακά απούσα από τη λίστα των εταιριών του Ballmer είναι η HP που είχε ‘πρωταγωνιστήσει’  στην φετινή Microsoft CES 2010.

Καυγαδάκι;…. 🙂