Μετά από χρόνια βελτιστοποίησης της ειδικής της μηχανής αναζήτησης για εικόνες που σκανάρει το διαδίκτυο για εικόνες, η Google λανσάρει τη νέα έκδοση του Google Image Search που παρέχει περισσότερα αποτελέσματα σε ένα πιο εύκολο στη χρήση σύστημα χρήσης.

Αυτή τη στιγμή όταν οι χρήστες του Google ψάχνουν για εικόνες, τα αποτελέσματα βγαίνουν σε συστοιχία 3 x 6, παρέχοντας 18 αποτελέσματα ανά σελίδα. Η νέα έκδοση θα δείχνει δωδεκάδες.

Η Google το πέτυχε αυτό κόβοντας το κείμενο γύρω από τις εικόνες. Το νέο σύστημα απεικόνισης… στριμώχνει έτσι τις εικόνες ώστε οι χρήστες να έχουν καλύτερη άποψη των αποτελεσμάτων.

“Όταν κάνεις κλικ σε εικόνα σε πάει σε νέα σελίδα που δείχνει την μεγάλη εικόνα σε συγκείμενο με το website στο οποίο φιλοξενείται ορατό δεξιά από πίσωs. Εαν κάνεις κλικ οπουδήποτε έξω από την εικόνα είσαι στην αρχική σελίδα όπου μαθαίνεις περισσότερα για την πηγή και το συγκείμενο,” έγραψε ο μάνατζερ του Google Images, Nate Smith στο επίσημο blog της Google.

Οι αναβαθμίσεις ήδη έχουν λανσαριστεί σε περιορισμένο επίπεδο και η Google θα συνεχίσει να ενσωματώνει το νέο σχέδιο σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου στις επόμενες ημέρες.