Τα νέα από τη συνέντευξη τύπου της Sharp στο Japan ήταν ελαφρώς απογοητευτικά αφού τελικά δεν είναι ένα καθαρόαιμο αντι-iPad αυτό που ανακοινώθηκε από την ιαπωνική εταιρία. Αυτό που είδαν οι δημιογράφοι ήταν μεγάλο e-Book πραγματάκι που είναι κομμάτι της τελευταίας e-Book πλατφόρμας της εταιρίας και του e-Book φορμά που ονομάζεται XMDF ή αλλιώς -eXtending Mobile Document Format.

Εντάξει, το XMDF δεν είναι κάτι που σκέφτηκε μόνη της η Sharp αλλά μπορούμε να πούμε πως η εταιρία ετοίμασε το δικό της φορμά με βάση το XMDF στο οποίο δουλεύει από το 2009. Η χθεσινή αναγγελία να είναι ο ‘καρπός’ της εργασίας αυτής.

Ήδη σε χρήση σε 70 εκατομμύρια συσκευές στην Ιαπωνία, κυρίως σε κινητά τηλέφωνα, το XMDF έγινε η αγαπημένη τεχνολογία των Ιαπώνων για έκδοση e-Books αυτό το διάστημα  και το  Next Gen XMDF της εταιρίας είναι παραλλαγή που υπόσχεται “…περισσότερα”.

Ο σκοπός είναι να λειτουργούν στις συσκευές όχι μόνο e-Books αλλά και ηλεκτρονικά βιβλία με βίντεο και ήχο, εφέ αλλά και άλλες δυνατότητες σε τέτοιες συσκευές και τηλεοράσεις, Set Top Box, παιχνιδομηχανές φορητές και όχι. Με την τεχνολογία αυτή η ιαπωνική εταιρία υπόσχεται πως θα μπορεί κανείς να διαβάζει την εφημερίδα του που θα περιέχει και On Demand βίντεο και  ηχητικά αρχεία, αλλά ακόμη και live TV. Η δε Sharp δουλεύει και στη “…διανομή αλλά και συλλογή” τέτοιων δεδομένων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όλα αυτά βέβαια είναι ιδιαιτέρως… μπλεγμένα και πολύ made for Japan, στα καλά νέα όμως θα ακούσουμε πως η Sharp δουλεύει ενεργά για την αμερικανική αγορά με την εταιρία Verizon που ίσως στο μέλλον προτείνει και άλλες εκτός της Sharp e-Book πλατφόρμας για τα Sharp e-Book readers,  που βλέπουμε εδώ σε πρωτότυπα.

Αργότερα φέτος θα δούμε οριστικές ανακοινώσεις για 2 νέα e-Book readers με 5.5″ και 10.8″ οθόνη…