Kινητά με Windows Phone 7 από τους συνεταίρους της υπόσχεται η Microsoft. Η εταιρία επιβεβαίωσε πως αρκετοί κατασκευαστές θα λανσάρουν τέτοιες συσκεύες στο 4ο τρίμηνο του 2010, ενημερώνοντας την Pocket-lint πως η Dell, η ASUS, η LG, η HTC και η Samsung θα ρίξουν τουλάχιστον από μια συσκευή η κάθε μια στην αγορά. Ήδη στο διαδίκτυο φαίνεται πως τρείς συσκευές HTC είναι ενδεχόμενο να τρέχουν Windows Phone 7. Αυτές θα είνα η HTC Salsa, HTC Swing και HTC Tango – όλες κωδικές ονομασίες φυσικά, με εκδόσεις GSM και CDMA των Swing και Salsa να φαίνονται στον ορίζοντα.

Η Microsoft έχει δηλώσει πως σχεδιάζει να είναι ευρέως διαθέσιμα τα Windows Phone 7 κινητά τουλάχιστον στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ αρχικά χωρίς αποκλειστικότητες.

Φυσικά είναι πιθανό η HTC να σταματήσει την ανάπτυξη κάποιων συσκευών – στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι HTC Motion, Maestro, Blitz, Sage και Vienna – πριν φτάσουν στην αγορά. Από τη άλλη φαίνεται εντελώς αναμενόμενο μετά από 18 μήνες προεργασίας η συγκεκριμένη εταιρία να θελήσει να ‘κυκλώσει’ την αγορά των WP7 κινητών με μεγάλο αριθμό διαφορετικών συσκευών.