Ναί, δεν είναι φάρσα… Είναι η ιαπωνική εταιρία που μας λέει πως η παραπάνω μέθοδος οδήγησης μπορεί να οδηγήσει σε μείωση κατανάλωσης κατά 10%…

Ανάμεσα στην πληθώρα των ιδεών λοιπόν για τη μειωμένη κατανάλωση -και το ecoπροφίλ των μειωμένων ρύπων, όπως τα ηλεκτρικά οχήματα, τα υβριδικά και τους κινητήρες stop-start,η Toyota πιστεύει πως μια ισοδύναμη ευκαιρία για μειωμένη κατανάλωση είναι τα ίδια τα… χέρια του οδηγού στο τιμόνι. Η πιο σωστά η… χρήση του ταμπλό!

Η ιαπωνική εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων έχει λανσάρει ένα site με την ονομασία “Ένα Ποτήρι Νερό” — “A Glass of Water”. Το συγκεκριμένο site προτείνει στους οδηγούς να οδηγούν σαν να έχουν ένα ποτήρι νερό στο ταμπλό -χωρίς φυσικά να προτείνει την υλοποίηση του σεναρίου αφού αυτό θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα.

Η Toyota λοιπόν προτείνει να επιταχύνουμε και να επιβραδύνουμε σταδιακά και ομαλά, αφήνοντας χώρο ανάμεσα στο αυτοκίνητο και τα πράγματα που είναι μπροστά του, με απαλό φρενάρισμα. Οι πράσινοι bloggers του “EcoTrekker” δε μιλούν για επιπλέον κινήσεις για το λεγόμενο “hypermiling” — τη χρήση τεχνικών για αύξηση της οικονομίας καυσίμου.

Όσο για τους φανατικούς των iPhone εφαρμογών, μπορούν να κατεβάσουν το “A Glass of Water” που χρησιμοποιεί το επιταχυνσιόμετρο του κινητού για εξομοίωση της… πρότασης!

Οδηγείτε σοφά λοιπόν…!