Η εταιρία δεν βιάστηκε για ανανέωση και φαίνεται πως καλά έκανε. Το νέο μηχανάκι σε Wi-Fi-και-3G έκδοση θα έχει $189, ενώ το αποκλειστικά Wi-Fi μοντέλο πάει στα $139…

Η εταιρία επιμένει πως το όνομα του e-reader παραμένει απλά Kindle. Από την άλλη δεν πρέπει να μπερδέψουμε αυτό το Kindle με κάποιον από τους προκατόχους του. Είναι 15 % ελαφρύτερο και 21% μικρότερο από το μοντέλο 2ης γενιάς αλλά διατηρεί την οθόνη 6 ιντσών του προηγούμενου μοντέλου. Σίγουρα το μειωμένο βάρος κάνει τη διαφορά.

Η νέα έκδοση χρησιμοποιεί την οθόνη E-Ink Pearl του Kindle DX (Graphite). Η οθόνη αυτή έχει 20% γρηγορότερη ανανέωση από τον προκάτοχο και είναι, μαζί με τις βελτιώσεις στο software πολύ πιο γρήγορο στα μενού.

Άλλες βελτιώσεις: Εσωτερική αποθήκευση έως 3500 βιβλίων στα 4GB μνήμης, 2000 περισσότερα την προηγούμενη έκδοση ενώ και η σχεδίαση είναι βελτιωμένη.

Με το μικρότερο βάρος είναι πιο ελαφρύ από τον ανταγωνισμό – τα μοντέλα των βιβλιοπωλείων τουλάχιστον όπως το Spring Design’s Alex eReader, το Barnes & Noble’s Nook και το Bookeen Cybook Opus.

Όσο για τα σχόλια της εταιρίας αναφορικά με τη… σμίκρυνση και την πτώση τιμής ο Ian Freed, αντιπρόεδρος της εταιρίας για το προϊόν είπε πως με τις αυξημένες πωλήσεις έπεσαν τα κοστολόγια των εξαρτημάτων και οι προμηθευτές ‘βοηθούν’ την εταιρία να προχωρήσει σε εξέλιξη των μοντέλων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και με την επερχόμενη ΄μάχη’ στα tablets από τον χειμώνα, το Kindle είναι πλέον ένα προσιτό αυθεντικό ηλεκτρονικό βιβλίο που καθώς δεν έχει multimedia χαρακτηριστικά εξελίσσεται στο ιδανικό μηχάνημα για επαγγελματίες που έχουν ανάγκη εγχειριδίων και πολλές τάξεις -δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, φοιτητές κ.ο.κ, που απλά δεν έχουν ανάγκη και δεν θέλουν να πληρώσουν τα… κομφόρ ενός slate…

Θα ξεκινήσει να παραδίδεται στις ΗΠΑ αρχικά στις 27 Αυγούστου.