Αν έδειχναν άσχημα τα πράγματα για το home audio πριν από έξι μήνες, ακολουθώντας μια τάση που έχει αρνητικό πρόσημο τα τελευταία χρόνια, σήμερα η κατηγορία φαίνεται να ανεβαίνει σταθερά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του CEA, οι τιμές ανέβηκαν 5% ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1%, μια δραματική βελτίωση συγκριτικά με την πτώση 24% που ήταν αναμενόμενη τον Ιανουάριο.

Με μια πιο κοντινή ματιά φαίνεται πως το βίντεο και όχι ο ήχος είναι η αιτία της βελτίωσης αν και τα τελευταία 10 χρόνια υπήρξε άνοδος στις πωλήσεις των MP3 players. Φαίνεται πως η αυτή η τάση έφτασε σε σημείο κορεσμού σύμφωνα με την έρευνα.

Η εκτίμηση της CEA για τα εισοδήματα από το home audio μιλά για έσοδα $915 εκατομμυρίων μέχρι το τέλος του έτους, μια αύξηση 4% σε ετήσια βάση και εικόνα… αναζωογόνησης με αύξηση από τα $863 εκατομμύρια που προβλέπονταν τον Ιανουάριο. Οι ενισχυτές (receivers) με MP3 player docks θα φέρουν $10 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους, μια αύξηση 93% από το 2009.

Αν υπάρχει δε μια άλλη τάση αυτή είναι τα soundbars με αύξηση πωλήσεων και πωλήσεις $61 εκατομμύρια το 2010 και κορύφωση το 2012 με $75 εκατομμύρια σε πωλήσεις. Από ότι φαίνεται το… κομψό πουλάει πάντα 🙂