Η Boeing δεν θα παραδόσει τελικά το πρώτο Boeing 787 Dreamliners παρά μόνο μέσα στο 2011, μια ακόμη καθυστέρηση στο ήδη… ταλαιπωρημένο από αργοπορία πρόγραμμα.

Η εταιρία που έχει ουσιαστικά να παραδώσει το πρώτο της εντελώς νέο αεροσκάφος από τη δεκαετία του ’90, λέει πως η νέα καθυστέρηση είναι αποτέλεσμα “της εκτίμησης της διαθεσιμότητας κινητήρα που χρειάζεται για τα τελικά στάδια των πτητικών δοκιμών αυτό το φθινόπωρο”, αν και επιμένει πως δουλεύει “από κοντά με την Rolls-Royce για να επιταχυνθεί η διαθεσιμότητα κινητήρα”.

Στην επίσημη ανακοίνωση της δε προσθέτει πως η εξέλιξη είναι “συγκέντρωση σειρά θεμάτων όπως ζητήματα προμηθευτών, εργασιών που έχουν σχέση με τον οριζόντιο σταθεροποιητή και διάφορες καθυστερήσεις που θα αναβάλουν την πρώτη παράδοση του 787 μερικές εβδομάδες μέσα στο 2011. Η καθυστέρηση στη διαθεσιμότητα του κινητήρα έχει προεκτείνει την καθυστέρηση στα μέσα του πρώτου τριμήνου του 2011.”

Για την ιστορία τον Ιούνιο του 2009 η Qantas ακύρωσε παραγγελία $3 δισεκατομμυρίων για 15 examples τέτοια αεροσκάφη οπότε καταλαβαίνετε πως ο καθυστέρηση… κοστίζει.