Τα videgames στα χέρια των παγιδευμένων 700 μέτρα κάτω από τη γη έχουν σαν σκοπό να μειωθεί το ψυχολογικό φορτίο στους 4 μήνες που αναμένεται να κρατήσει η εκσκαφή του τούνελ που έχει σαν σκοπό να τους ελευθερώσει.

Έτσι λοιπόν στην πόλη Copiapó της Χιλής, μια επαρχιακή πόλη στην στη δυτική ακτή της χώρας από τις 5 Αυγούστου 33 μεταλλωρύχοι βρίσκονται 700 μέτρα κάτω από τη γη miners 2,200 feet underground.

Για αν αποφευχθεί λοιπόν η ψυχολογική κατάρρευση των ανθρώπων, οι διασώστες τους προσφέρουν μια απόδραση με το Sony Playstation Portable (PSP)! Τα PSP παραδόθηκαν το Σαββατοκύριακο μέσω ειδικών σωληνώσεων που στέλνουν προμήθειες στα 700 μέτρα βάθος…

Τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούν… γιατρικό για ποικιλία λόγων — συμπεριλαμβανομένης της απόδρασης από την πραγματικότητα. Δεν έχει αναφερθεί επίσημα το ποίοι τίτλοι παραδόθηκαν ή το πόσο συχνά οι εγκλωβισμένοι θα λαμβάνουν νέους τίτλους. Στην ενέργεια βοηθά και η αυτονομία των 6 ωρών που έχουν τα μηχανήματα αν και τα καλώδια ρεύματος που θα κατέβουν από την τρύπα θα μπορούν να αυξήσουν τη διάρκεια της… εικονικής απόδρασης.

Αν και κάποιοι μπορεί να.. γελάσουν με την ιδέα της χρήσης video games σε περίπτωση ανάγκης, η ενέργεια εκτιμάται πως θα μπορούσε να έχει ρόλο στη μείωση των ψυχολογικών τραυμάτων της μακράς αναμονής των άτυχων εργατών.

Πάντως πρέπει να μην… ενοχλεί καθόλου τη Sony η δημοσιότητα!:)