Ο αριθμός των ατόμων με πρόσβαση στο Internet στην Βραζιλία, την Κίνα, την Ινδία και την Ινδονησία θα διπλασιαστεί μέχρι το 2015, λέει η εταιρία συμβούλων Boston Consulting Group σε έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Αυτές οι πέντε χώρες — που η εταιρία ονομάζει BRICI… — αυτή τη στιγμή έχουν το 45% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 15% του παγκόσμιου ΑΕΠ, σύμφωνα με την BCG ενώ σήμερα υπάρχουν 610 εκατομμύρια χρήστες Internet σε αυτές της περιοχές. Ο αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί στα 1.2 δις το 2015, λέει η εταιρία που προβλέπει από 9% έως 20% αύξηση κάθε χρόνο. percent.

Σε αυτές τις χώρες δεν είναι μόνο οι προσωπικοί υπολογιστές που θα φέρουν τη δυνατότητα πρόσβασης: “Οι προσωπικοί υπολογιστές είναι πολύ λιγότερο κυρίαρχοι από ό,τι οι φορητές συσκευές λέει η εταιρία ενώ ακόμη ρόλο βασικό παίζουν και τα Internet cafe,” λέει η αναφορά.

Πάντως αν και η χρήση Internet θα αυξηθεί στις χώρες του BRICI (…”μπρίκι ? :)), countries, η Κίνα θα παραμείνει η χώρα με την περισσότερη χρήση του Internet, λέει η BCG. Οι Κινέζοι χρήστες του Διαδικτύου σήμερα ξοδεύουν 2.7 ώρες online καθημερινά, νούμερο που αναμένεται αυξηθεί στις 3.1 ώρες ημερησίως μέχρι το 2015.

Συγκριτικά οι Ρώσοι χρήστες ξοδεύουν 1.7 ώρες online καθημερινά ενώ στην σε Ινδία, Βραζιλία και Ινδονησία υπάρχει μέσος όρος 0.5 ώρα, 0.9 ώρα και 1.1 ώρα online, αντίστοιχα.

Είμαστε ακόμη στην αρχή του Παγκόσμιου Δικτύου όπως καταλαβαίνετε…