Η Google επιβεβαίωσε τα σχέδια της να χρησιμοποιεί επιτάχυνση με κάρτες γραφικών (GPU acceleration) στην πιο πρόσφατη έκδοση του Chrome browser της για δώσει το “κάτι παραπάνω” σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Τα νέα έρχονται μετά από παρόμοια σχέδια που ανακοίνωσαν οι Microsoft και Mozilla για τις επόμενες εβδομάδες με τον Internet Explorer 9 (IE9) και τον Firefox 4 να ετοιμάζονται να προσθέσουν GPU επιτάχυνση.

Αναβαθμίζοντας το σύστημα γραφικών

“Έχει γίνει πολύ δουλειά για την αναβάθμιση του συστήματος γραφικών του Chromium” και ο browser θα”αρχίσει να αξιοποιεί την GPU για να επιταχύνει όλο το μοντέλο γραφικών, συμπεριλαμβανομένων κοινών 2D εργασιών όπως σύνθεση και αναβάθμιση εικόνας,” είπε ένα αντιπρόσωπος της Google στο conceivablytech.com.

Η εταιρία σχεδιάζει να ξεφορτώσει μεγάλο μέρος του σχεδιασμού γραφικών στην GPU για να πετύχει “σημαντική βελτίωση ταχύτητας”, λέει έγγραφο στο site του Google Chromium.

Ετοιμάζεται ως γνωστόν για μάχη και ο νέος Firefox ενώ η Microsoft ετοιμάζει το λανσάρισμα του Internet Explorer 9 στις 15 Σεπτέμβρη…