Το Νοέμβριο του 2009 η Sony Corporation (Sony) είχε ανακοινώσει ότι ανέπτυσσε μια υπηρεσία βασισμένη σε διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία ονομαζόταν Sony Online Services (SOLS), και η οποία σήμερα μετονομάστηκε σε Qriocity™. Είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία συνδέει πολλές από τις δικτυακές συσκευές της Sony και επιτρέπει στους καταναλωτές “…να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ψυχαγωγίας με ένα συνδυασμό πολλαπλών συσκευών”.

Μέσω της Qriocity™ η Sony λοιπόν η εταιρία θα προσφέρει μια ποικιλία ψηφιακού ψυχαγωγικού περιεχομένου και υπηρεσιών , με το λογότυπο “powered by Qriocity”, περιλαμβανομένου βίντεο, μουσικής, εφαρμογές παιχνιδιών και, εν καιρώ, e-books…

Έτσι την υπηρεσία παροχής βίντεο «Video On Demand powered by Qriocity™ ανακοίνωσε σήμερα στην έκθεση IFA 2010 στο Βερολίνο, η εταιρία.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη από αυτό το φθινόπωρο αρχικά σε πέντε Ευρωπαϊκές χώρες: την Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι πελάτες του «Video On Demand powered by Qriocity™» θα επιλέγουν ανάμεσα σε εκατοντάδες επιτυχιών μεγάλων κινηματογραφικών στούντιο όπως των 20th Century Fox, Lionsgate, Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc. (MGM), NBC Universal International Television Distribution, Paramount Pictures, Sony Pictures Home Entertainment, The Walt Disney Company, και της Warner Bros. Digital Distribution, αλλά και δημοφιλές περιεχόμενο από τα κορυφαία τοπικά στούντιο.

Διαθέσιμα με ένα… κουμπί

Πολλές ταινίες είναι διαθέσιμες σε High Definition (HD) καθώς και σε Standard Definition (SD), και όλες μπορούν να ενοικιαστούν με το πάτημα ενός κουμπιού στα μοντέλα του 2010 των τηλεοράσεων BRAVIA®, των Blu-ray Disc™ player, και των συστημάτων Blu-ray Home Theater της Sony που έχουν δυνατότητα δικτύωσης στο ίντερνετ.

Η υπηρεσία “Video On Demand powered by Qriocity” είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ από τον Απρίλιο του 2010.

Μουσική με cloud computing στην τηλεόραση μας…

Η Sony ανακοίνωσε ακόμη τα σχέδιά της για την έναρξη της “Music Unlimited powered by Qriocity™”, μιας νέας, υπηρεσίας παροχής ψηφιακής μουσικής, βασισμένη στην τεχνολογία ‘cloud-computing’, δηλαδή λειτουργώντας μέσω δικτύου απομακρυσμένων σέρβερ-παρόχων.
H “Music Unlimited powered by Qriocity™” θα είναι διαθέσιμη από τα τέλη του τρέχοντος έτους και θα παρέχει στους λάτρεις της μουσικής πρόσβαση σε εκατομμύρια μουσικά κομμάτια, αποθηκευμένα και συγχρονισμένα μέσα στο διαδίκτυο σε μια σειρά απομακρυσμένων μεταξύ τους σέρβερ.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία αρχικά θα είναι διαθέσιμη στα μοντέλα του 2010 των τηλεοράσεων BRAVIA®, των Blu-ray Disc™ player, των συστημάτων Blu-ray Home Theater της Sony, καθώς και της κονσόλας PlayStation®3, των VAIO και άλλων προσωπικών υπολογιστών, και σταδιακά θα είναι διαθέσιμη σε όλο και μεγαλύτερη γκάμα φορητών συσκευών της Sony.

Η υπηρεσία “Music Unlimited powered by Qriocity™” συνδυάζει αυτά τα χαρακτηριστικά που οι ενθουσιώδεις μουσικόφιλοι θεωρούν τα πλέον σημαντικά. Με την πρόσβαση σε μια τεράστια βιβλιοθήκη τραγουδιών μέσω του ‘cloud-computing’, οι χρήστες μπορούν να ανακαλύψουν νέα μουσικά κομμάτια μέσω καναλιών προσαρμοσμένων στις δικές τους προτιμήσεις, σε μια σειρά συσκευών και χωρίς την ανάγκη διαχείρισης των ψηφιακών μουσικών αρχείων.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με το γεγονός ότι θα προσφέρουμε στους πελάτες μας ψυχαγωγικές εμπειρίες υψηλής ποιότητας μέσω του ‘cloud-computing’, με τη βοήθεια όλων αυτών των συσκευών της Sony που έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στο διαδίκτυο», δήλωσε ο Kazuo Hirai, Πρόεδρος του Networked Products & Services Group, Sony Corporation. «Οι υπηρεσίες ‘powered by Qriocity’ θα φέρουν μια επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες παίζουν, ακούν, βλέπουν, μοιράζονται, επικοινωνούν, μαθαίνουν, ανακαλύπτουν και δημιουργούν το προσωπικό τους ψηφιακό ψυχαγωγικό περιεχόμενο.»