Όλοι ψιλοείχαμε στην άκρη του μυαλού μας την ελπίδα πως ΙΣΩΣ μπορεί να υπάρχει μια 3D τηλεόραση χωρίς τα γυαλιά κάπου στον ορίζοντα… Και φυσικά μιλάμε για 3D για ανθρώπους και όχι αγάλματα που θα στέκονται βιδωμένα σε μια θέση.

Το πρωτότυπο της Sharp των 10.6-ιντσών που μάλιστα διαφημίστηκε δεόντως και χρησιμοποιεί μια τεχνολογία για την οποία έχουμε ήδη πει (parallax barrier display) ήταν παρών στην iFA δυστυχώς όμως επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις πως ΔΕΝ είναι βιώσιμη τεχνολογία εκτός εάν είναι κανείς στο ακριβές σημείο -…sweet spot που λένε τα Αγγλάκια, και πάλι με δυσκολία έχεις ένα απλά ανεκτό 3D σε μειωμένη ανάλυση — π.χ 640 x 768 από 1280 x 728 σε δύο διαστάσεις για το συγκεκριμένο πάνελ.. .

Στην iFA η Vestel, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεοράσεων  στην Ευρώπη με 16% της LCD TV αγοράς, έδειξε μια  46-ιντση tv με τεχνολογία lenticular lens — φανταστείτε χιλιάδες μικροσκοπικούς διπλοεστιακούς φακούς όπως τα γυαλιά του… παππού,που επιτρέπει θέαση 3D προγράμματος χωρίς γυαλιά ενώ και ο CEO της εταιρίας Dimenco, κος Maarten Tobias, είπε πως η δική τους lenticular lens τηλεόραση θα είναι σύντομα διαθέσιμη. Μια τηλεόραση των 56 ιντσών με κόστος 40.000 λίρες Αγγλίας… Ο ίδιος κύριος θεωρεί πως θέλουμε 3-4 χρόνια μέχρι να δούμε ευρέως τέτοιες λύσεις.

Ταυτόχρονα τα αποτελέσματα σε κανονικές συνθήκες δεν… 🙂 Όνειρο ήταν και…;