Η εταιρία  ε έδρα την Ταϊβάν και ειδική στην κατασκευή LED τσιπ Unity Opto Technology και ο κατασκευαστής LED Formosa Epitaxy έχουν προσαρμόσει τις προβλέψεις τους για το τελικό νούμερο των LCD τηλεοράσεων με LED-backlit φωτισμό για το 2010 με το νούμερο να είναι από 30% στο 15-20% και 20-25%, αντίστοιχα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Formosa Epitaxy κος Chien Fen-ren  είπε πως μείωσαν τις προβλέψεις για πωλήσεις LED-φωτισμού οι  Samsung Electronics και LG Electronics και ήδη μείωσαν τις δικές τους παραγγελίες, οπότε και η δική του εταιρία μείωσε το τελικό νούμερο.

Ο ομόγος του στην εταιρία Unity Opto κος CH Wu ανέφερε πως είμαστε σε φάση “ρύθμισης”¨των αποθεμάτων που όμως στο μέλλον θα βοηθήσει την ανάπτυξη της αγοράς.  Σημείωσε δε πως οι παραγγελίες αναμένεται να αυξηθούν στο 40 τρίμηνο καθώς οι αλυσίδες πώλησης θα έχουν ολοκληρώσει το ξεφόρτωμα αποθεμάτων.

Όλες οι εταιρίες στον κλάδο πάντως πιστεύουν πως κλειδί είναι η άνοδος της αγοράς των LED-backlit TV στην Κίνα και οι προσφορές της αγοράς λιανικής στην Κορέα. Η Unity Opto αναμένει τα LED-backlit μοντέλα να πάνε στο 40% της αγοράς το 2011, ενώ η Formosa βλέπει το μερίδιο αγοράς να είναι 50%.