Ναι, το ξέρω πως είναι ειδυλλιακή η εικόνα… Αλλά ποιός δεν έχει ανάγκη από ηρεμία στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Αυτά λοιπόν είναι τα νέα Reader Pocket Edition και Reader Touch Edition Feature στα οποία η Sony έχει τοποθετήσει τη νέα οθόνη αφής [E Ink® Pearl electronic paper displays] με το Βελτιωμένο Ηλέκτρονικό Χαρτί και 12 ενσωματωμένα λεξικά.

Τα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά βιβλία έχουν πλέον ανακοινωθεί για… άφιξη στην Ευρώπη με πρώτες χώρες το Η.Β, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Αυστρία και την Ελβετία. Δύο GB μνήμη που αρκεί για 1200 βιβλιά. Το Touch Edition προσφέρει επέκταση μέχρι 32GB που προσφέρει δυνατότητα να φτάσουν τις πολλές… χιλιάδες τα βιβλία στο gadgetακι. Το δε μοντέλο αυτό αναπαράγει MP3 και AAC αρχεία ήχου. Σε μαυρό, ασημί και λευκό.

Το σημαντικό πάντως είναι πως υποστηρίζονται πολλαπλά πρότυπα έκδοσης, αρχεία PDF και το πολύ δημοφιλές EPUB πρότυπο. Nice…

Με κομψό και πολύ ‘cool’ αλουμινένιο κέλυφος -μπράβο Sony, όχι τσιγκουνιές με πλαστικά εεε; – και πολύ πιο γρήγορες οθόνες αφής που σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές είναι πιο σωστές στην απόκριση. Μηχανάκια που φέρνουν μόνο ερώτηση στο μυαλό:

Τι χρώμα;…