O διάδοχος τη Ferrari Enzo θα έχει το υβριδικό HY-KERS σύστημα ανάκτησης ενέργειας κάτω από το καπό…

288 GTO, F40, F50, Enzo. Μερικά, και τα μάλλον τα βασικά ονόματα που μας έρχονται στο μυαλό όταν ακούμε το όνομα Ferrari. Και η 288 GTO και η F40 με χρήση V8 υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων, ενώ για τις F50 και Enzo ατμοσφαρικοί V12 κινητήρες τους κάνουν να ανταγωνίζονται τον… άνεμο.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ferrari S.p.A., κο Luca Cordero di Montezemolo, το επόμενο κορυφαίο μοντέλο της εταιρίας επονομαζόμενο και ως όχημα “halo” θα έχει υβριδικό σύστημα κίνησης: “θα ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στους τομείς της αύξησης των επιδόσεων σε συνδυασμό με τη μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων” είπε ο… δον της Κόκκινης Ομάδας, που προσέθεσε πως η εξέλιξη θα επηρεάσει όλα τα επόμενα αυτοκίνητα.

Ο Montezemolo δηλώνει πως το αυτοκίνητο θα διαθέτει το HY-KERS σύστημα της Ferrari 599 HY-KERS που είδαμε ως πρωτότυπο πριν λίγους μήνες.

PS Η Ferrari 599 HY-KERS σε πρωτότυπο έχει έναν V12 με μετάδοση επτά σχέσεων, διπλό συμπλέκτη ένα ηλεκτρικό μοτέρ 107 ίππων με 3 kWh μπαταρίες ιόντων-λιθίου.

Πάντως θα γυρίζει… ο Enzo εκεί που είναι!