Είναι η… χρονιά του!

Το PlayStation 3 έχει… ρέντα 13 μήνες σερί ανάπτυξη και αύξηση πωλήσεων σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν και, όπως καταλαβαίνετε, αυτό σημαίνει πως θα έχει ένα δυνατό αποτέλεσμα στο τέλος του οικονομικού έτους. Μιλώντας στο Reuters στο σημερινό Tokyo Game Show, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Computer Entertainment, κος Kaz Hirai είπε πως περιμένει να έχουν ‘κλείσει’ στα 15 εκατομμύρια οι πωλήσεις μέχρι το Μάρτιο του 2011.

“Μέχρι και τον Αύγουστο, ο πωλήσεις δείχνουν καλύτερες από ό,τι περιμέναμε,” είπε ο Hirai. Επιπλέον ο mr PS3 της Sony σημείωσε πως ο ρυθμός που οι χρήστες συνδέονται με το PlayStation Network είναι εντυπωσιακός αφού το 80% των 38 εκατομμυρίων PS3 που έχουν πουληθεί παγκοσμίως είναι συνδεδεμένα, νούμερο που το Reuters συγκρίνει με τα 23 εκατομμύρια Xbox 360 που έχουν συνδεθεί με το Xbox Live. Για τον Hirai βέβαια αυτό δεν είναι αρκετό αφού δεν… συμβιβάζεται παρά με το 100%!

Τέλος ο Hirai μίλησε και για το σημαντικό για τη Sony άνοιγμα στα 3D games του PlayStation 3 αλλά απέκλεισε να υπάρχει εξέλιξη 3D για το PSP (ή κάποια διάδοχο κατάσταση) “…για την ώρα” ώστε να υπάρξει ανταγωνισμός με το 3DS.

Ο Ιάπωνας executivας πιστεύει πως η τεχνολογία δεν είναι αρκετά εξελιγμένη για να γίνει αυτό σωστά: “Θέλουμε οι καταναλωτές να απολαμβάνουν 3D στο καλύτερο δυνατό περιβάλλον,” είπε και σημείωσε πως σήμερα αυτό είναι σε μεγάλη οθόνη με γυαλιά.

Από την… οπτική μας εμπειρία, θα συμφωνήσουμε.