Αρχικά να θυμίσουμε πως η ιστορία των Sony/Google tv είναι μακράν από τις σημαντικότερες εξελίξεις το επόμενου 12μηνου στον χώρο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών. Και φαίνεται πως επηρεάζει -τεχνικά, και τον ανταγωνισμό…

Τώρα να πάμε σε ένα στρατόπεδο που είναι εξαιρετικά δημοφιλές στις ΗΠΑ όσον αφορά το streaming περιεχομένου, το Boxee…

Τα νέα λοιπόν είναι πολύ άσχημα για την NVIDIΑ της οποία το περιβόητο Tegra 2 chipset (συνδυασμός επεξεργαστή, κάρτας γραφικών κ.ο.κ σε ένα) φαίνεται πως δεν ικανοποιεί τη D-Link και το Boxee για το επερχόμενο Boxee Box από την D-Link. Σύμφωνα με τον κο Avner Ronen της Boxee παρά τον θόρυβο της NVIDIA για το Tegra 2 chipset τελικά δεν έχει τη δύναμη να τα καταφέρει με H.264 HD βίντεο όπως μπορεί με το high-profile VC-1 και έτσι η εταιρία αναγκάζεται να το αντικαταστήσει με το Intel Atom CE4100. Η Boxee έχει έρθει σε συμφωνία με την Amazon και τη Best Buy να ξεκινήσουν οι προπαραγγελίες για το $229 Boxee Box στις ΗΠΑ.

Εαν το Intel CE4100 σας φαίνεται γνωστό είναι επειδή θα είναι η καρδιά των Sony τηλεοράσεων και των Google TV κουτιών, γνωστών και ως Logitech Revue. Μπορεί να τα… καταφέρει με 60fps 1080p H.264 video, ενώ τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Boxee Box είναι ίδια: Flash 10.1 με επιτάχυνση GPU acceleration, HDMI και ψηφιακή έξοδο, διάφορες USB 2.0 και αναλογικές θύρες ήχου και θύρα για κάρτα μνήμης.

Η Boxee βέβαια λέει πως δεν τα… έσπασαν με την NVIDIA και ίσως ‘δούνε’ το Tegra 3 μόλις μπει σε παραγωγή…

Άλλη μάχη αυτή με την καρδιά των κουτιών για tv και τα σύστημα-σε-ένα τσιπ…