Μιλάμε για τεχνολογία, εξελίξεις και gadgetιές αλλά τελικά ποιοι… τσεπώνουν τα καλά λεφτά;

Λοιπόν, καμία έκπληξη εδώ: ο Bill Gates  είναι ο πλουσιότερος στις ΗΠΑ. Από την άλλη αρκετοί θα εκπλαγούν με το ότι ο κος Facebook, Mark Zuckerberg έχει ξεπεράσει τον Steve Jobs στη λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στην Αμερική.

Ο Gates, συνιδρυτής και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της the Microsoft έχει περιουσία που υπολογίζεται στα $54 δισεκατομμύρια, δεύτερος στη λίστα ο… κολλητός του κύριος Warren Buffett με $45 δισεκατομμύρια ενώ στην τριάδα ο κος Oracle, Larry Ellison με $27 δις.

Όσοι για τους άλλους “της τεχνολογίας” No. 11 στη λίστα είναι ένα… δίδυμο δηλαδή οι ιδρυτές της Google Larry Page και Sergy Brin με καθαρές αξίες $15 δις. Ακολουθούνται από τον No. 15 που είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dell CEO Michael Dell ($14 δις), ο No. 16 της Microsoft κος Steve Ballmer ($13.1 δις) ενώ στο No. 17 είναι ο συνιδρυτής της Microsoft Paul Allen ($ 12.7 δις). Στο δε No. 18 ο κος Amazon Jeff Bezos  αξίζει $12.6 δις.

Το απίστευτο πάντως είναι πως ο Zuckerberg πέρυσι δεν ήταν καν στη λίστα ενώ φέτος ξεπέρασε τον Jobs που ίδρυσε την Apple οκτώ χρόνια πριν γεννηθεί ο κος  Zuckerberg…

Πάντως ακολουθώντας την τάση της φιλανθρωπίας ο νεαρός Zuckerberg αναμένεται να ανακοινώσει δωρεά $100 εκατομμυρίων προς το Newark, N.J., μια σχολική περιφέρεια στις ΗΠΑ σε εμφάνιση του στο Oprah Winfrey show αύριο…