Η αστυνομία δεν υποπτεύεται εγκληματική ενέργεια…

Ήταν μια από τις πιο πολυαναμενόμενες εφευρέσεις του 21ου αιώνα….

Η Segway εδώ και αρκετά χρόνια είναι συνώνυμη με την μετακίνηση ενός gadgetfreak! Σήμερα ο ιδιοκτήτη της κος Jimi Heselden, είχε τραγικό θάνατο όταν κινούταν με ένα από τα X2 σκούτερ της εταιρίας. Η Segway αποκτήθηκε από μια εταιρία που έχει την υποστήριξη ενός πολυ-δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία.

Η Telegraph αναφέρει πως ένας περαστικός ανακάλυψε το σώμα του Heselden δίπλα σε ένα Segway scooter στην περιοχή Boston Spa στο North Yorkshire. Προφανώς ο άνδρας περιφέρονταν με ένα X2, που είναι η off-road έκδοση του Segway και έχασε τη ζωή του όταν το μεταφορικό δίτροχο έπεσε από έναν γκρεμό.

Ο Heselden είχε αξία $262 εκατομμύρια. Έκανε την περιουσία ου με αμυντικά συμβόλαια και με εφευρέσεις όπως έναν ειδικό κλωβό που λειτουργεί σαν προστασία από όπλα και σφαίρες. Η εταιρία ονομάζεται HESCO Bastions και ο Heselden την έστησε με την αποζημίωση που πήρε όταν απολύθηκε από μεταλορύχος.

Το Segway X2 λανσαρίστηκε το 2006 — έχει τρακτερωτά λάστιχα και μοιάζει με το κλασικό μοντέλο. Το 2006 η Segway ανακάλεσε 23,500 σκούτερ της μετά από ένα πρόβλημα στο λογισμικό που τα έκανε να πηγαίνουν ξαφνικά με την όπισθεν.