Όπως έχουμε αναφέρει η Sony έχει αρχίσει να στέλνει στα χέρια developers τον διάδοχο του δημοφιλούς εδώ και έξι χρόνια PSP: Τα κιτ αυτά (dev kits) είναι “στα χέρια… ή καθ’οδόν” προς “πολυάριθμα πλέον development studios.”

Το site Develop αναφέρει “πολυάριθμες πηγές της βιομηχανίας” που ισχυρίζονται πως το “PSP2” ετοιμάζεται ώστε να έχει ένα μεγάλο αριθμό παιχνιδιών στο λανσάρισμα με ειδικό για developers hardware στα χέρια και εσωτερικών ομάδων της Sony και τρίτων κατασκευαστών video game. Ήδη στο στούντιο ανάπτυξης των Mortal Kombat, το NetherRealm υπάρχει όπως λένε άνθρωποι της εταιρίας τέτοιος εξοπλισμός.

Σύμφωνα με τις φρέσκιες πληροφορίες το μηχάνημα έχει δυνατότητα αφής στο εξωτερικό ενώ άλλοι μιλούν για μια παιχνιδομηχανή που θα είναι και smartphone και e-reader.

Η Sony, από την πλευρά της δεν μιλά ανοιχτά για τον διάδοχο του PlayStation Portable ακόμη. Το αρχικό PSP έχει πουλήσει περισσότερα από 62 εκατομμύρια τεμάχια σε διάφορες εκδόσεις ενώ το φθινόπωρο του 2011 φαίνεται να είναι η πιο πιθανή περίοδος λανσαρίσματος στην αγορά.

Η ύπαρξη πάντως πολλών παιχνιδιών κ.ο.κ από την Day 1 είναι σημαντικό πράγμα για τη Sony που έκανε το ίδιο με το Move…