Το επόμενο φορητό μηχανάκι της Nintendo, η φορητή κονσόλα  3DS, δεν θα βγει στην αγορά πριν τον επόμενο χρόνο, λέει η εταιρία από την Ιαπωνία. Αποτέλεσμα: πολλά παιδάκια θα μείνουν με το ‘παλιό’ παιχνίδι για τα Χριστούγεννα…

Το παγκόσμιο λανσάρισμα της Nintendo για το φορητό μηχάνημα ξεκινά στις 26 Φεβρουαρίου με την Ιαπωνία, με το gadget να φτάνει στις ΗΠΑ και την Ευρώπη νωρίς τον Μάρτιο χωρίς να μας έχουν δοθεί συγκεκριμένες ημερομηνίες. Οι Ιάπωνες αγοραστές θα πληρώνουν  ¥25,000 (£189) ενώ έτσι υπολογίζεται πως θα έχουμε τιμή περί 230 με 250 ευρώ στην Ευρώπη.

Το 3DS επιχειρεί να λανσάρει 3D χωρίς γυαλιά με ‘κόψιμο΄της ανάλυσης της οθόνης των 3.53 ιντσών, και τα 800 x 240 pixel να πηγαίνουν τα μισά στο αριστερό και τα μισά στο δεξί μάτι δημιουργώντας μια εικόνα 400 x 240.

Υπάρχουν ακόμη 0.3Mp κάμερες, μια μπροστινή και δύο που κοιτούν έξω αλλά και σύνδεση 802.11b/g Wi-Fi με γυροσκόπιο.

Η εταιρία ετοιμάζει ειδικές εκδόσεις των Mario Kart, Nintendogs andStarFox 64, μαζί με τα Kid Icarus, PilotWings Resort, Animal Crossing, Steel Diver και  Paper Mario.

Η Activision ετοιμάζει το DJ Hero 3D, η EA υπόσχεται το Sims 3, η Capcom τα Resident Evil: Revelations και Street Fighter IV, η Square Enix το Final Fantasy, η Namco Bandai το Ridge Racer και η Ubisoft παιχνίδια του Tom Clancy.

Πάντως κάθε καθυστέρηση φέρνει πιο κοντά μια μάχη για τον Σεπτέμβρη του 2011…