Φαίνεται πως όλο και πιο δύσκολα θα δούμε της φαντασμαγορικές OLED στο κινητό ή το media player μας…

Εκτός από τους Κορεάτες της Samsung που έχουν αρκετά μεγάλο κομμάτι της OLED κατασκευής και δίνουν τεμάχια ειδικά σε κατασκευαστές smartphones η ιαπωνική Toshiba είναι περήφανη για ένα καλό μερίδιο παραγωγής τέτοιων οθονών. Αυτό όμως πιθανότατα τα αλλάξει καθώς η εταιρία έχει, όπως φαίνεται, επιλέξει να εστιάσει σε LCD οθόνης και να σταματήσει την παραγωγή OLED..

Πηγές που μίλησαν στο ιαπωνικό Nikkei BP ισχυρίζονται πως η Toshiba έχει αποφασίσει να σταματήσει την παραγωγή των OLED, για χάρη των LCD, επειδή η ζήτηση για τις τελευταίες εξακολουθεί να ξεπερνά τις OLED. Εκείνο όμως που φαίνεται να βοήθησε στην απόφαση είναι πως η Toshiba έχει μειωμένα κέρδη και δύσκολα μπορεί να κρατήσει εν ζωή την παραγωγή organic displays. Για το εργατικό δυναμικό πάντως τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει αφού θα μεταφερθούν σχεδόν στο σύνολο τους στο τμήμα των LCD.

Σε κάθε περίπτωση η αναφορά τονίζει πως δεν θα σταματήσει εντελώς η παραγωγή των OLED panels αλλά απλά γίνει “πρωταρχική εστίαση…”, στα LCD. Τα αρχικά σχέδια πάντως έβλεπαν την εταιρία να παράγει 1.5 εκατομμύρια OLED το χρόνο για smartphones. Δεν είναι γνωστό το νέο νούμερο…