Ανέβασε το μερίδιο της η Panasonic στην Sanyo Electric από την περασμένη εβδομάδα και πλέον κατέχει το 80% από το 50% της Ιαπωνικής εταιρίας ενώ όπως δήλωσαν οι άνθρωποι της εταιρίας μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2011 θα έχουν μέσω stock swap την πλήρη ιδιοκτησία της εταιρίας.

Η Panasonic Corp.  έκανε ακόμη προσφορά για την Panasonic Electric ανεβάζοντας το μερίδιο της από το 51% στο 84%. Και εδώ η θέση της εταιρίας θα ανέβει στο 100% με προσφορά μετοχών στους μετόχους της Panasonic. Η εταιρία ειδικεύεται σεφωτισμό, ηλεκτρικές και οικιακές συσκευές.  Για να… ‘κλείσει τη δουλειά’ η Panasonic Corp. θα ξοδέψει $9.8 δισεκατομμύρια.

Ισχύς εν τη ενώση…

Τον προηγούμενο Δεκέμβριο η εταιρία δαπάνησε $4.6 δισεκατομμύρια για να αποκτήσει την πλειοψηφία της Sanyo Electric και στην συνέχεια έκανε δεσμευτική προσφορά για τις υπόλοιπες μετοχές από 23 Αυγούστου έως και 6 Οκτωβρίου.

Αυτό που έχει πιο… πολύτιμο να κερδίσει η εταιρία από την Sanyo φαίνεται να είναι η τεχνολογία ιόντων λιθίου για ηλεκτρικές συσκευές και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι τεχνολογίες θα προστεθούν σε εκείνες που ανέπτυσσε η Panasonic.